4.11.14

Μήνυμα κατά της διαφθοράς έστειλαν Τέντες-Βενιζέλος...

Μήνυμα κατά της διαφθοράς έστειλαν Τέντες-Βενιζέλος

Σαφέστατο  μήνυμα κατά της διαφθοράς έστειλαν ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των...
νέων γραφείων  του ανεξάρτητου φορέα, επί της οδού Ζαλοκώστα.
«Η ίδρυση του θεσμού είναι απάντηση της πολιτείας στο φαινόμενο της διαφθοράς. Και είναι απάντηση ηχηρή. Τον τελευταίο χρόνο που εφαρμόζουμε το πρόγραμμα η χώρα μας έχει ανέβει στη διεθνή κατάταξη κατά της διαφθοράς 14 μονάδες. Η διαφθορά αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την ανάπτυξη και την ευημερία, τροχοπέδη για τις επενδύεις. Με ρωτούν υπάρχει θέληση; Απαντώ : Ναι χωρίς κανένα δισταγμό. Με ρωτούν ποιά είναι η εκτίμησή σας θα έχει διάρκεια αυτή βούληση;  Απαντώ : Η μέχρι τώρα στήριξη της πολιτεία και τα μηνύματα από την κοινωνία μου δίνουν το δικαίωμα να πω ναι…», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τέντες.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε από την πλευρά του  ότι  ήταν απόφαση της κυβέρνησης να θεσπίσει τη θέση του Εθνικού Συντονιστή, «να εφαρμόσουμε -όπως είπε- μια συνταγματική ηθική , πάνω από την ηθική νομιμότητα».  Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει διαφθορά οργανωμένη και μεγάλη, μικρή και διάχυτη. Στην πολιτική εξουσία, στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό.  Τόνισε δε ότι η κρίση δεν είναι μόνο σύμπτωμα του δημόσιου τομέα αλλά και του ιδιωτικού. Ωστόσο, όπως είπε είναι μεγάλη παρεξήγηση να λέμε ότι είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά. Και είναι άδικο η διαφθορά να αφορά μόνο τον πολιτικό κόσμο.  «Αδικούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία»  τόνισε ο κ. Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι η Κυβέρνηση έχει τη βούληση να πατάξει το φαινόμενο της διαφθοράς.
Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος  Αθανασίου, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας  Καννελόπουλος, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣτΕ, αντιεισαγγελείς του ΑΠ κ.α.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: