10.11.14

Χουντής: Επιδίωξή μας η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους...

Χουντής: Επιδίωξή μας η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέουςΝομικοί, οικονομολόγοι και πολιτικά στελέχη καλούνται από τον Νίκο Χουντή, επικεφαλής της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση του χρέους, να προσφέρουν τις...
γνώσεις και την εμπειρία τους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στο κρίσιμο αυτό θέμα για τη χώρα.

Την απόφαση για την συγκρότηση αυτής της Επιτροπής πήρε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία συνεδρίασή της τον Οκτώβριο.

Σε συνέντευξή του στην ενημερωτική πύλη ΩΜΕΓΑPRESS (www.omegapress.gr) ο κ. Χουντής αναφέρει ότι στην Επιτροπή «προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους οικονομολόγοι, νομικοί και πολιτικά στελέχη» και υπογραμμίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «η επιτροπή οφείλει να συνθέσει, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής μας επιδίωξης για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο και μορατόριουμ αποπληρωμής του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, για την ανάπτυξη».

«Ο ρόλος της Επιτροπής για τη διαπραγμάτευση είναι να προετοιμάσει την αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς για τις διεκδικήσεις της για το χρέος και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», σημειώνει ο Νίκος Χουντής. Επίσης αποκαλύπτει ότι «μελετάμε όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα και τις πιθανές αντιδράσεις των δανειστών και κυρίως των ευρωπαϊκών θεσμών».

Για την πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Χουντής σημειώνει την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής και επισημαίνει ότι «θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες οι κοινωνικές πολιτικές συμμαχίες για την καθημερινή στήριξη των πολιτικών, στη λογική μια αντι-νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αντι-μνημονιακής λογικής και στην αξιοπιστία και φερεγγυότητα προσώπων και δυνάμεων».

Ο Νίκος Χουντής, όχι μόνο απορρίπτει τις θέσεις της κυβέρνησης περί σταθερότητας και τις επικρίσεις της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επισημαίνει ότι οι πολιτικές της συγκυβέρνησης είναι αυτές που αποσταθεροποιούν τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: