16.11.14

Μεταξύ τρόικας και κάλπης...

  
Σε συμπληγάδες βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς από τη μια θέλει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, αλλά από την άλλη τρέμει μπροστά στην προοπτική να μην περάσουν από τη Βουλή τα νέα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας.

"Κρατάει καθυστέρηση" για τα "παλιά" μέτρα, όπως οι ...
απολύσεις, οι πλειστηριασμοί και οι περικοπές στο ασφαλιστικό, ενώ ζητεί την "κατανόηση" των δανειστών για να μεταθέσει τον επόμενο χρόνο τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Την ίδια ώρα ανοίγει τον δρόμο για να βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία ακόμη κάτω από το 30% της αξίας της, αλλά αναζητεί τρόπους για να μεταθέσει τους πλειστηριασμούς στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν ότι δεν περνούν νέα μέτρα από τους βουλευτές και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες πριν από την προεδρική εκλογή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το περιεχόμενο της "ενισχυμένης πιστωτικής γραμμής" και χωρίς κατά συνέπεια να έχουν γίνει γνωστά τα νέα μέτρα, που θα τη συνοδεύουν. Η κυβέρνηση ελπίζει με αυτόν τον τρόπο σε μια διαχειρίσιμη ήττα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη Μαδρίτη όπου βρέθηκε για το συνέδριο των Podemos τόνισε ότι σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα για το χρέος.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: