30.11.14

Μεταφέρει τις αποφάσεις η τρόικα...



Γιάννης Παπαγιάννης

Τα πραγματα στην κυβέρνηση δεν πάνε καλά. Δεν είναι μόνο η καθημερινότητα και η οικονομία. Είναι συνολικά οι προοπτικές της χώρας απέναντι στην τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου κατάλαβαν οτι το βασικό θέμα διαφωνίας στο Παρίσι ήταν το...
δημοσιονομικό. Η εκτίμηση όλων είναι οτι χρειάζεται υπομονή, επιμονή, επιχειρήματα και γερά νεύρα για να αντέξει η κυβέρνηση στην πίεση, που αντικειμενικά αυξάνεται γιατί ο στόχος επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου πλέον δεν είναι ρεαλιστικός.
Επίσης, τώρα, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αρχίζουν και βλέπουν μπροστά τους το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι οποίες φαντάζουν πολύ πιθανες μετά τις γιορτές. 
Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο οι εκλογές. Το θέμα είναι τι θα γίνει με την οικονομία. Και με την οικονομία, όσο δεν επιλύεται το θεμα με την τρόικα, θα τα βρει δύσκολα και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό που σίγουρα δεν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να έχει λυθεί το ζήτημα της αξιολόγησης και της επόμενης δόσης. 
Εκτός αν η τρόικα εσκεμμένα μεταφέρει όλα τα θέματα για μετά τις εκλογές, ώστε να τα βρει... μπαστούνια και η επόμενη κυβέρνηση. 

Από τη στήλη "Danger-  Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: