19.11.14

Χαϊκάλης: "Αισθάνομαι προσβεβλημένος...

«Η γραμμή του κόμματος είναι ξεκάθαρη, δεν ψηφίζουμε για ΠτΔ»... από αυτά που λέει ο κ. Μελάς"...


Την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επανέλαβε –και μάλιστα...
με τρόπο εμφατικό- ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης. 

«Επειδή υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα που ανέφεραν το όνομά μου, της κυρίας Κουντουρά, της κυρίας Κόλλια, του κ. Μελά και άλλων ότι υπολογίζονται στη «δεξαμενή» των 180, αποφασίσαμε να βγούμε σε μία απόφαση της Κ.Ο. ότι δεν ψηφίζουμε ΠτΔ, όποιος και αν είναι. Ο κ. Μελάς διατύπωσε κάποιες επιφυλάξεις. Η απόφαση που πάρθηκε χθες από την Κ.Ο. είχε ένα νόημα: ότι από την ηγεσία του κινήματος μέχρι τη βάση, σε όλη τη συγκροτημένη δομή του, αποφασίζουμε ότι δεν ψηφίζουμε για ΠτΔ, με γνώμονα το συμφέρον του λαού, διότι δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή τη στιγμή την πορεία της η κυβέρνηση. Θεωρώ προσβλητικό να επικαλείται ο κ. Μελάς το συμφέρον του λαού για να κρίνει, διότι είναι σαν να λέει ότι το κίνημα στο οποίο ανήκει δεν βλέπει το συμφέρον του λαού. Άρα, δεν είναι θέμα συνείδησης, όταν η γραμμή του κινήματος είναι συγκεκριμένη. Ή υπάρχουν κάποιες άλλες, προσωπικές δεσμεύσεις και θέσεις του κ. Μελά ή… εγώ αισθάνομαι προσβολή όταν ο κ. Μελάς λέει ότι δεν ψηφίζει το κόμμα μου το συμφέρον του λαού. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και ποιες είναι οι προσωπικές του σκέψεις» τόνισε ο κ. Χαϊκάλης μιλώντας στο «Βήμα Fm».

Παράλληλα στη συνέχεια ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες, σε περίπτωση εκλογών, σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνήθη τακτική του, αρχίζει και κάνει πάλι κάποιες σκέψεις και υπαναχωρήσεις. Το παρακολουθούμε αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να μη χρεωθεί την πτώση της κυβέρνησης με την εκλογή ΠτΔ. Γι’ αυτό και συζητάει να πάμε και να βρούμε κάτι και να πάμε να ψηφίσουμε μετά. Εμείς, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για ΠτΔ, γιατί δεν θα βάλουμε την υπογραφή μας για να συνεχιστεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Αν θέλει να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ας το κάνει. Αλλά ουσιαστικά θα έχει κάνει μία ακόμη αλλαγή πολιτικής. 

Ο ελληνικός λαός θα το πει. Όχι εμείς. Θα ήμουν μέντιουμ αν ήξερα τι κυβέρνηση θα βγει. Φαίνεται, όμως, ότι αυτή τη στιγμή προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Δεν ξέρω, όμως, αν θα βγει (στις εκλογές) ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ. Αν αλλάξει το σύστημα και αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύουμε να μπορέσουμε να αποτελέσουμε μια εγγυήτρια δύναμη, διότι απευχόμαστε να βγει αυτοδύναμος και να είναι κυβέρνηση μόνος του. Ή θα κυβερνήσει μόνος του να κυβερνήσει ή με το Ποτάμι και μια άλλη δύναμη και θα ξανακλαίμε μετά με κροκοδείλια δάκρυα ή θα αποτελέσουμε μια εγγυήτρια δύναμη και οι ΑΝΕΛ θα παίξουν κομβικό ρόλο συνεργασίας. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή ζητάει εκλογές. Ασκούμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και έχω πει και εγώ ο ίδιος ότι θα τεθεί προ των ευθυνών του και είναι κρίμα να ακυρωθεί ο αριστερός λόγος στην Ελλάδα, αν κάνει πράγματα που δεν πρόκειται να τα τηρήσει. Θα είναι κακό για τη δημοκρατία. 

Από εκεί και πέρα, θα κριθεί από τον ελληνικό λαό και καλείται να τα τηρήσει τα πράγματα που θα πει. Το ότι είπαμε ότι συμφωνούμε μαζί του, δεν σημαίνει ότι θα πάμε και να κυβερνήσουμε άνευ όρων. Ούτε είπαμε ότι συμφωνούμε και θα κυβερνήσουμε ντε και καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς, θέλουμε να είμαστε η εγγυήτρια δύναμη, γιατί αυτή τη στιγμή το πολιτικό σύστημα θέλει τους ΑΝΕΛ απ’ έξω, για να φτάσουμε σε μία συγκυβέρνηση Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, όπως στο γερμανικό μοντέλο. Και εμείς, σ’ αυτό, είμαστε η εγγυήτρια δύναμη, για να κρατήσουμε κάποιες καταστάσεις, εφόσον βέβαια το θελήσει ο ελληνικός λαός. Εφόσον δεν θελήσει, τι να σας πω»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: