14.11.14

Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ...

...για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων...


Σήμερα στις 12:00 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που...
εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.


Ονομαστική ψηφοφορία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και «κάποιος να πάει σπίτι του». Την Τρίτη αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

«Μεταξύ όλων των περίφημων τροπολογιών υπάρχει μία ξεχωριστή που αναδεικνύει τον μεγάλο πανικό της κυβέρνησης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη τροπολογία «δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει». Ο Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι «οι βουλευτές της πλειοψηφίας με ονομαστική ψηφοφορία και με ομιλίες τους στη Βουλή είχαν επιχειρηματολογήσει αναφορικά με τη μάχη που έδιναν για να υπάρξουν ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και είχαν εξαγγείλει ότι είναι η αρχή της άρσης των αδικιών. Η κυβέρνηση είναι μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και γι' αυτό οργάνωσε την προβοκάτσια στη Νομική», υπογράμμισε.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Γ. Βλάχος που αφού υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την τροπολογία, επέκρινε τους κυβερνητικούς χειρισμούς. «Προφανώς εδώ υπάρχει θέμα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «χάσαμε επικοινωνιακά το όλο θέμα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό». Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την Τρίτη που αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία να έρθει στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών και «να ζητήσει συγγνώμη από τους βουλευτές, να εξηγήσει που οφείλεται το λάθος. Και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του». (Πληροφορίες: Αυγή)

___________

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες:

«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα.

Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στον μνημονιακό της κατήφορο πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Καταργεί διάταξη, η οποία προέβλεπε ρύθμιση και των μη ληξιπρόθεσμων χρεών, της οποίας εδώ και ημέρες διατυμπάνιζε και πολυδιαφήμιζε τη χρησιμότητά της, σχετικά με την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση  βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα, είτε να ανοίξει άμεσα το σύστημα για αιτήσεις σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας αλλά αντίθετα με τις διατάξεις του νομού που η ίδια ψήφισε, είτε να καθυστερήσει  τη διαδικασία μέχρι και αν καταφέρει να ξηλώσει τη διάταξη στο Κοινοβούλιο, βάζοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αναιρέσουν τον εαυτό τους εντός ολίγων ημερών.

Πέρα από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι πλέον θα υποστούν και τις παλινωδίες της συγκυβέρνησης σχετικά με τα χρέη. 

Άλλη μια μαύρη σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της φορολογικής βαρβαρότητας».



Επίσης: H τρόικα έβγαλε τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων!...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: