30.11.14

Κατερίνα Περιστέρη: Ο Σαμαράς έσωσε το μνημείο ...



"Κέρδος μεγάλο είναι η σωτηρία του μνημείου"απάντησε η Κατερίνα Περιστέρη στην ερώτηση της "Αυγής" η οποία διατυπώθηκε ως εξής: "η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αμφίπολη και η μετέπειτα επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφικής έρευνας δημιούργησαν ένα...
περιβάλλον ασυνήθιστο για επιστημονική έρευνα. Και αυτό το ζωηρό ενδιαφέρον της κυβέρνησης προκλήθηκε ενώ σε άλλες μεγάλες ανασκαφές υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος, ακόμα και χρηματοδότησης. Εσείς καλέσατε τον πρωθυπουργό στην ανασκαφή της οποίας είστε επικεφαλής; Υπάρχει ανάλογο προηγούμενο; Τι κέρδισε η επιστημονική σας έρευνα από μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια πολιτικής αλλοίωσης ή και εκμετάλλευσης της ανασκαφικής διαδικασίας;".
Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε αυτή η τοποθέτηση της κυρίας Περιστέρη στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού το Σάββατο, στη διάρκεια της παρουσίασης της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη. Όταν ωστόσο επανήλθαμε και ρωτήσαμε τόσο την ίδια όσο και την γενική γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη, "δηλαδή μας λέτε ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τα μνημεία του τόπου;" ουδεμία απάντηση δόθηκε από καμία πλευρά, η συνοφρίωση όμως των προσώπων ήταν περισσότερο από εύγλωττη.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: