14.11.14

Τεστ αντοχής με γκρίνιες...

Δυσφορούν, γκρινιάζουν ώς την ώρα της ψηφοφορίας 


Δυσφορούν, γκρινιάζουν ώς την ώρα της ψηφοφορίας.
LIVE BINTEO...
  Δυσθυμία
 Με τον Απόστολο Κακλαμάνη να έχει ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει διότι «μετά θα ντρέπεται» και τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, να βράζουν από οργή...
προσέρχεται σήμερα η κυβέρνηση στην αναμέτρηση με τον ίδιο της τον εαυτό μετά το αίτημα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ξήλωμα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.
 
Κυβερνητικοί βουλευτές δεν έκρυβαν τη δυσθυμία για την αιφνίδια αυτή εξέλιξη, ενώ για να αποφευχθούν τα χειρότερα επιστρατεύτηκαν τόσο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (προσήλθε στη Βουλή) όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις και να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα.
Σήμερα το μεσημέρι, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία, θα φανεί αν οι παρεμβάσεις τους έπιασαν τόπο. Πάντως χθες δεν ήταν λίγοι οι «γαλάζιοι» και οι «πράσινοι» βουλευτές που ζητούσαν παρασκηνιακά εξηγήσεις.
Ο Γιώργος Βλάχος ήταν ένας από αυτούς, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια. Ο βουλευτής της Ν.Δ. αξίωσε από τον Γκίκα Χαρδούβελη να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις.
Ζήτησε μάλιστα να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που παραπλάνησαν τον υπουργό Οικονομικών με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η κυβέρνηση στο φιάσκο αυτό.
«Επιτέλους κάποιος πρέπει να πάει στο σπίτι του» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε με νόημα ότι αν δεν έχει παραπλανήσει κανείς τον κ. Χαρδούβελη, τότε την τύχη του θα πρέπει να την κρίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Σε ερώτηση αν στοχοποιεί τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαβαΐδου απάντησε: «Δεν νομοθετεί η κυρία Σαββαΐδου».
Νωρίτερα και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής είχε εκφράσει τη δυσφορία της για τον όλο χειρισμό, ζητώντας μάλιστα να μεταφερθεί το «διάβημά» της προς τον υπουργό Οικονομικών.
Πυρά εκτόξευσε και ο Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ), που διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση να αποσυρθεί η παράγραφος που αφορά τη φορολογία εισοδήματος.
«Πυροβολούμε μόνοι μας τα πόδια μας. Αναρωτιέμαι αν έχει κανείς ευθύνες» δήλωσε και ο Γιάννης Μιχελάκης (Ν.Δ.).
Τα αδικαιολόγητα
Στον αντίποδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυριζόμενος ότι το ξήλωμα δεν προκλήθηκε λόγω της «κόκκινης» κάρτας που έβγαλε η τρόικα αλλά σε «παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης».
Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι ούτως ή άλλως το 96% των οφειλετών του ΕΝΦΙΑ δεν θα μπορούσαν να υπαχθούν στις 72 ή στις 100 δόσεις που προβλεπόταν αρχικά. Υπογράμμισε ότι με τη νέα ρύθμιση η κυβέρνηση επιδιώκει να μη δημιουργήσει νέο κύμα οφειλετών που σκοπίμως δεν καταβάλλουν τις οφειλές, ενώ θέλει ταυτόχρονα να επιβραβεύσει εμπράκτως όσους είναι συνεπείς. 
enet.gr 

Δείτε LIVE BINTEO, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: