19.11.14

Φόρτσα Φορτσάκη και στη ΝΕΡΙΤ...

Πόσο ακόμα θα νομιμοποιούν αυτό το έκτρωμα με την παρουσία τους στο Εποπτικό Συμβούλιο η κυρία Άννα Διαμιανίδη και η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη;

Δεν βλέπουν μάλιστα πως όλοι όσοι αποχωρούν, όλοι όμως, μιλούν για μία ΝΕΡΙΤ στην οποία γίνονται...
όργια; Και καλά ο Θόδωρος Φορτσάκης, δεν περιμένουμε τίποτε από τον κύριο... Πρύτανη (τα βλέπετε άλλωστε τα έργα του), απορούμε όμως με τις δύο αυτές κυρίες; Δεν έχουν ακούσει άραγε τίποτε απ' όσα καταγγέλονται; Δεν διάβασαν ούτε όσα αποκάλυψε και το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Θεόδωρος Καρούνος αυτές τις μέρες; «Η –εκάστοτε- διοίκηση και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με διαφορετικό τρόπο και ένταση σε κάθε περίοδο ζωής της ΝΕΡΙΤ, εξυπηρετούσαν κατά προτεραιότητα την κυβέρνηση, τα κόμματα που την στηρίζουν καθώς και τις προσωπικές τους επιλογές» γράφει ο κ.Καρούνος. Ούτε τώρα δεν νιώθουν την ανάγκη να πουν κάτι;

Να σημειώσουμε πως ο Θεόδωρος Καρούνος ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ και εκτελεστικό του μέλος από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και την 3η Νοεμβρίου 2014. Οι αρμοδιότητές του ήταν τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, νέων μέσων και διαφάνειας. Και λέει κι άλλα πολλά, πρόκειται για κανονικό φτύσιμο (και όχι δεν είναι βροχή).

Ενδεικτικά:

* Η επιλογή των διευθυντικών στελεχών έγινε με αδιαφανείς διαδικασίες, με μικρο-πελατειακά κριτήρια και νομικές μεθοδεύσεις.

* Το Μητρώο Αξιολογητών δε συγκροτήθηκε, η πρόβλεψη της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος δεν τηρήθηκε και οι αξιολογητές, κατ’ ουσίαν, περιορίσθηκαν σε δύο. Όλα συνέτειναν στην προσπάθεια να προωθηθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι και ν’ αποκλεισθούν άλλοι.

* Με την τροπολογία του Αυγούστου καταργήθηκε η αυτονομία που προέβλεπε ο Νόμος της ΝΕΡΙΤ στηνδιαδικασία επιλογής του Εποπτικού Συμβουλίου (και ακολούθως του Διοκητικού Συμβουλίου), καθώς η σχετική αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στην εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία.
Αλήθεια, τι έχουν να πουν για όλα αυτά η κυρία Άννα Διαμιανίδη και η κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη; Δεν τους ενοχλεί να παραμένουν σε έναν τέτοιο δημόσιο οργανισμό στον οποίο συμβαίνουν κυβερνητικά όργια;..

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: