13.11.14

Πολιτικές αντιδράσεις για χειρισμούς του ΥΠΟΙΚ...

Βολές της Μπακογιάννη κατά του υπουργείου Οικονομικών 
«Θα προτιμούσα εξαρχής να είχε προσδιοριστεί ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση» σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την προσωπική διαμαρτυρία της και συναδέλφων της «για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το...
υπουργείο Οικονομικών» εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απευθείας κατάθεση της τροπολογίας για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ, από τις 70 έως 100 δόσεις στην Ολομέλεια.

«Σίγουρα αυτά τα πισωγυρίσματα δεν κάνουν καλό στην εικόνα μας» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι «καλώς δεν εντάσσεται ο ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 72 δόσεων, αλλά στην πάγια των 24».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση εντός των επόμενων εβδομάδων», υποστηρίζοντας ότι «τα θέματα που συζητάμε με την τρόικα αφορούν στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση σχετικά με μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό».

Διαμαρτυρία Μπακογιάννη για τον τρόπο λειτουργίας του ΥΠΟΙΚ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών επί του νομοσχεδίου για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνθηκε στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, για να εκφράσει τη δυσφορία της για το ότι ενώ η Επιτροπή Οικονομικών βρίσκεται σε λειτουργία, η τροπολογία έρχεται και πάλι στην Ολομέλεια.

«Η Επιτροπή διαθέτει έμπειρους βουλευτές, οι οποίοι θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και ζήτησε από τον κ. Μαυραγάνη να μεταφέρει τη διαμαρτυρία της ίδιας και συναδέλφων της για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών, στον υπουργό Οικονομικών. Τέλος είπε πως «στη Δημοκρατία, η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία».

Επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξαπέλυσε και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διαμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει αλλαγή του νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: