12.11.14

Γεωργιάδης: Δεν μπορεί να υπάρχει για πάντα προστασία της πρώτης κατοικίας!...



Ο Αδωνις φανερώνει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης...
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και επισήμανε την...
ανάγκη να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η αξιολόγηση.
«Για να πετύχουμε τον μεγάλο εθνικό στόχο, πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Χωρίς να κλείσει η αξιολόγηση δεν μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Όταν ξεκινάει αυτή η διαπραγμάτευση, η τρόικα ξεκινά ζητώντας το 100 ή και το 150% αυτών που έχει στο μυαλό της, η κυβέρνηση ξεκινά με μια άλλη αφετηρία και κάπως έτσι, κάπου στη μέση τα βρίσκουν. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κλείσουμε αυτή τη διαπραγμάτευση με επιτυχία».
«Η τρόικα δεν ζητά γενικευμένη αύξηση του ΦΠΑ. Λέει για ενιαίο ΦΠΑ 18%. Είναι ένα μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο. Σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε πολλές διαφορετικές κατηγορίες ΦΠΑ και αυτό ευνοεί την φοροδιαφυγή στο ΦΠΑ, επειδή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει», πρόσθεσε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Ναι το κράτος μας είναι ανίκανο, τώρα το ακούτε;».
«Η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε, όταν η χώρα επιστρέψει στους ρυθμούς της κανονικότητας. Αν υπάρχει ες αεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορέσει ποτέ να δοθεί ξανά δάνειο πρώτης κατοικίας», σημείωσε και επισήμανε ότι «οι τράπεζες λένε ότι η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα, όπως λέει και η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να υπάρξει ες αεί προστασία σε κάθε περίπτωση».
«Το να βρει δουλειά ο άνεργος οικοδόμος δεν είναι κοινωνική προστασία; Το να βρει δουλειά ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός δεν είναι κοινωνική προστασία; Για να πέσει η ανεργία πρέπει να δουλέψει η αγορά. Τώρα δεν είναι η ώρα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Σαν γενική αρχή όμως, έτσι προχώρησαν και οι άλλες χώρες, έτσι λειτουργεί η οικονομία», είπε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σχολίασε:
«Δεν θα είναι μια εύκολη διαδικασία. Δεν είναι όμως αδύνατη διαδικασία. Υπάρχει πιθανότητα αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλω ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες. Θα παίξει ρόλο το πρόσωπο».
Τέλος αναφέρθηκε στην δημοσκοπική διαφορά που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας:
«Η ιστορία έχει δείξει ότι τόσο μεγάλες διαφορές, δεν μπορούν να καλυφθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περίπτωση, με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, πιστεύω ότι καλύπτεται. Αν μπορέσει η κυβέρνηση να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι εμείς πάμε τη χώρα σε έναν ασφαλέστερο δρόμο, τότε ναι, μπορεί να γυρίσει το κλίμα».
Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: