6.11.14

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου...

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μεταβαίνουν στην Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε σήμερα ότι...
τόσο η ελληνοκυπριακή, 

όσο κι η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν δικαιώματα στα ενεργειακά αποθέματα, που μπορεί να βρεθούν γύρω από την Κύπρο και καυτηρίασε την αποχώρηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη από τις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική, ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στην κρίση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά «παρακολουθεί τα μέτρα μας σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μονόπλευρα», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός και τόνισε ότι «συνεχίζονται οι επαφές με την Ελλάδα για την αποφυγή κλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η αποχώρηση του Κύπριου Πρόεδρου το τραπέζι των διαπραγματεύσεων «δημιουργεί αμφιβολίες για την ειλικρίνεια της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Έρογλου: Εμποδίζει μία συμφωνία η τριμερής

Η συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου και «ελληνοκυπριακής πλευράς», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταστήσει δυσκολότερη μια ενδεχόμενη συμφωνία στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Μιλώντας σε τουρκοκυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Έρογλου υποστήριξε ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό είναι «ακραίες και απαράδεκτες».

Είπε ακόμη πως δεν έχει δηλώσει ότι κατατέθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά χάρτης στο τραπέζι των συνομιλιών. Ωστόσο , ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «ζητά περισσότερο έδαφος από αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: