10.11.14

Auto leasing από τη Βουλή....




Σε λάθος εκ παραδρομής αποδίδει η Βουλή την ανάρτηση στη Διαύγεια απόφασης επιμήκυνσης των συμβάσεων πέντε πολυτελών οχημάτων (για τέσσερις έως έξι μήνες) στο όνομα πέντε πρώην βουλευτών.
Το ...
Σαββατοκύριακο έγινε μεγάλος ντόρος ύστερα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Στη Βουλή βέβαια επιμένουν πως δεν υπάρχει θέμα. Ο γενικός γραμματέας παραδέχεται πως οι πέντε πρώην βουλευτές δεν κράτησαν ούτε μία ημέρα παραπάνω τα οχήματά τους και πρόκειται για λάθος των υπηρεσιών.
Ενώ δεν σταματά να εξηγεί πως τα εν λόγω οχήματα είναι μέρος του 15μελούς στόλου της Βουλής (σε αυτόν συγκαταλέγονται το αυτοκίνητο του Προέδρου και των αντιπροέδρων της Βουλής). Μαθαίνω μάλιστα πως συχνά ο στόλος δεν επαρκεί, αφού υπάρχουν πολυπληθείς αποστολές στις οποίες η Βουλή αναγκάζεται να δανειστεί και άλλα αυτοκίνητα από διάφορα υπουργεία.
Πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της άφιξης του Πρωθυπουργού της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο έφτασε με αντιπροσωπεία περίπου 120 ατόμων και χρειάστηκαν 24 οχήματα να τους μεταφέρουν. Παρ’ όλα αυτά τα νούμερα είναι μάλλον τσιμπημένα, αν υπολογίσει κανείς ότι σε μια τέτοια συγκυρία η Βουλή δαπανά 3,5 εκατ. ευρώ για τις μισθώσεις των βουλευτικών οχημάτων (συν ευρωβουλευτών), ενώ τα έξοδα κίνησης ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ.
Κοινή παραδοχή όλων πάντως παραμένει το ότι πρώην βουλευτές και πρώην δημοσιογράφοι κρατούν ακόμα θέσεις πάρκινγκ στο γκαράζ της Βουλής, με αποτέλεσμα συχνά να επικρατεί το αδιαχώρητο από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: