19.11.14

Άτακτη υποχώρηση 6 σημείων από την κυβέρνηση...

Άτακτη υποχώρηση 6 σημείων από την κυβέρνηση"Ναι" σε απολύσεις, ενιαίο μισθολόγιο, λοκ άουτ και συνδικαλιστικό νόμο...


Νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του ΓΛΚ και στελεχών των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα, μετά τη...
χθεσινοβραδινή, με βασικό θέμα τα μεγέθη του προϋπολογισμού του 2015 και το δημοσιονομικό κενό, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή.  

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών «η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί». 

Την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει περικοπές κυρίων συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τις ομαδικές απολύσεις, και στη βάση αυτή είναι διατεθειμένη να υπαναχωρήσει σε ζητήματα που αφορούν στα εξής:

Στη θέσπιση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο και νέου πάγιου συστήματος αξιολόγησης που θα εφαρμοσθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Σε μέτρα περιστολής δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ , περιλαμβανομένων αποχωρήσεων προσωπικού.
Στην αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις (η προκήρυξη απεργίας θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50%+1 των μελών του συνδικάτου).
Στη επαναφορά της ανταπεργίας (λοκάουτ), ήτοι το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας.
Στην επανεξέταση του τρόπου και των πηγών χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Στην αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις»

Την ίδια ώρα ωστόσο, από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα για την επιστροφή της τρόικας παρέμεναν τα ίδια καθώς η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων σημείωσε χαρακτηριστικά «η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις».

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, η Αντρέεβα απάντησε ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές συνεχίζονται, έως ότου η Επιτροπή λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις σε μία σειρά από πολιτικές και δράσεις.

Επανέλαβε, ότι στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, λέγοντας: «Εργαζόμαστε για την επιτυχή ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την περάτωση του προγράμματος προσαρμογής της χώρας».

Υπενθύμισε, τέλος, ότι οι συζητήσεις για τη «μεταμνημονιακή εποχή» θα ξεκινήσουν μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: