9.11.14

Σεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κεφαλονιά...

Σεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κεφαλονιά 

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι κάτοικοι.

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι...

Σε ολόκληρο το νησί της Κεφαλονιάς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έγινε αισθητή η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 01:15 τα ξημερώματα της Κυριακής. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον... θαλάσσιο χώρο της Κεφαλονιάς, 8 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου ή 283 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, καθώς άλλες δύο σεισμικές δονήσεις έχουν ήδη αναστατώσει τους κατοίκους του νησιού.

Πάντως, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογία, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο inkefalonia.gr, δήλωσε πως «η δόνηση αυτή εκδηλώθηκε στον ίδιο επικεντρικό χώρο που έδωσε και την δόνηση της Παρασκευής, των 4,8 βαθμών. Είναι μία δραστηριότητα που εντάσσεται στο νότιο κλάδο του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, είναι πολύ θετικό που η δόνηση έγινε στον θαλάσσιο χώρο και εκτός κατοικημένων περιοχών. «Θεωρούμε ότι ενεργοποιήθηκε ο νότιος κλάδος του ρήγματος που έδωσε τους σεισμούς του Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως δεν μπορεί να δώσει μεγάλους σεισμούς γιατί περιλαμβάνει μικρά ρήγματα. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία».

«Βεβαίως και η πολιτική προστασία και οι φορείς της Κεφαλονιάς και ο ΟΑΣΠ, παρακολουθούν το φαινόμενο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μην υπάρχει φόβος και να υπάρχει νηφαλιότητα στις επόμενες ώρες. Θεωρώ ότι το φαινόμενο θα σταματήσει εδώ και δεν θα δώσει κάτι μεγαλύτερο», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: