12.11.14

3 Μυστικά και 3000 ψέματα…

Τα μυστικά, ο πρωθυπουργός τα κρύβει πίσω από έναν απαράμιλλο επαρχιωτισμό κι ένα καφενειακού τύπου νταηλίκι.

Τα ψέματα, τα ‘χει – με ή χωρίς, Ελύτη – στο τσεπάκι.

Εδώ η τρόικα του έριξε, για τις 100 δόσεις, τέτοια σφαλιάρα, που…
ο οποιοσδήποτε αξιοπρεπής πολιτικός άρχων θα ‘πρεπε να ‘τρεχε για να κρυφτεί, κι αυτός το πουλάει σαν επιτυχία της κυβέρνησής του!

Τον ‘βαλαν, οι τροικανοί με το ζόρι, να περάσει τροπολογία με την οποία να βγάζει έξω από τις 100 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος κι αυτός πανηγύριζε και επιζητούσε χειροκροτήματα στην εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών.

Μίλησε επίσης για τα τελευταία χιλιόμετρα, που διανύουμε σ’ αυτήν την κρίση. Παρέλειψε όμως να πει, ανάμεσα στα τόσα ψέματά του, πως ο δρόμος αυτός των τελευταίων χιλιομέτρων είναι σπαρμένος με πτώματα, με ανεργία, με αβάσταχτους φόρους, λουκέτα και απόγνωση.

Θαυμάστε τον:

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα».

«Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια που είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει, ο αγώνας για την προσέλκυση επενδύσεων, οι διεθνείς διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και οι συμμαχίες γι αυτό, είναι φωτογραφίες ενός πολυμέτωπου αγώνα που κάνουμε. Αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας».

«Για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εν ολίγοις από την εξωστρέφεια. Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Πρέπει να κερδίζουν τα προϊόντα μας ξένες αγορές και να αντιμετωπίζουν τα ξένα προϊόντα εντός της χώρας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη κρίση και να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: