30.11.14

Ορφανά 29 παιδιά στο Baris...

paidia



To δράμα των προσφύγων...
Xωρίς οικογένεια αποδείχθηκε ότι βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, 29 παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες που...
φιλοξενούνται εκεί μετά από την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν στη θάλασσα στο δουλεμπορικό πλοίο «Baris». Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τα παιδιά δεν έχουν ούτε μητέρα, ούτε πατέρα και μπήκαν στο πλοίο με γνωστούς και οικείους.
Κατά το πλείστον τα παιδιά είναι από τη Συρία ενώ υπάρχουν ανάμεσά τους και μικρά βρέφη από το Ιράν, το Ιράκ και την Παλαιστίνη.
Ήδη η ελληνική Πολιτεία σχεδιάζει το μέλλον τους ενώ φαίνεται ότι η Εισαγγελία θα αναλάβει την επιμέλειά τους και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία θα φροντιστεί η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους.
 Έφυγαν οι πρώτοι μετανάστες
Το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησε από την Κρήτη το πρώτο… κύμα μεταναστών.Πρόκειται για 144 μετανάστες που κατάγονται από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν και με πλοία της γραμμής ταξίδεψαν στην Αθήνα, όπου έφτασαν σήμερα και οδηγούνται στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών
Οι υπόλοιποι μετανάστες που κατάγονται από τη Συρία παραμένουν ακόμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν τα χαρτιά τους και να τους ταυτοποιούν.
 Καταπέλτης η Εισαγγελέας
Το «τίμημα» του νόμου πλήρωσαν οι επτά, που έχουν καταδειχθεί ως μέλη του πληρώματος, και θα συνόδευαν τους μετανάστες στην Ιταλία. Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας στα επτά μέλη του πληρώματος του πλοίου «Baris», συριακής καταγωγής ηλικίας από 30 έως 55 ετών.
Όπως έγινε γνωστό οι περίπου 600 μετανάστες πλήρωσαν από 3000 έως 6500 ευρώ  ο καθένας για αυτό το ταξίδι, που δεν κατέληξε ποτέ στην Ιταλία. Οι Σύριοι μετανάστες μέσα στο μήνα πρέπει να απελαθούν ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: