10.11.14

Συνέχεια στο θρίλερ της απαγωγής 27χρονης...

Συνέχεια στο θρίλερ της απαγωγής 27χρονης: Τι είπε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούςΤι είπε αυτόπτης μάρτυρας που είδε την στιγμή της απαγωγής.

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...

Στην κατάθεση του ίδιου του θύματος αναζητούν απαντήσεις οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση της απαγωγής της ανιψιάς του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη, Βαρβάρας Μητσώνη.
 Η ...
27χρονη, την οποία άγνωστοι είχαν απαγάγει στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου έξω από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης, αφέθηκε ελεύθερη τελικώς, νωρίς το πρωί της Κυριακής, έπειτα από 10 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων της.

Η νεαρή κοπέλα είναι η κόρη του γενικού αρχηγού της ποδοσφαιρικής ομάδας, Τάσου Μητσώνη, φοιτήτρια νοσηλευτικής. Οι απαγωγείς της για να την απελευθερώσουν, ζητούσαν 10 εκατομμύρια ευρώ.



Η απαγωγή συνέβη την ώρα που η νεαρή κοπέλα κατέβηκε από το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της, σε νυχτερινό κέντρο όπου εργαζόταν, στη Δάφνη. Εκεί οι απαγωγείς της είχαν στήσει καρτέρι. Την άρπαξαν και με τη βία την έβαλαν σε ένα βαν. Όπως ανέφερε στις αρχές αυτόπτης μάρτυρας, που είδε το απίστευτο περιστατικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, τέσσερα άτομα που φορούσαν κουκούλες έσυραν την 27χρονη με τη βία μέσα στο βαν, ενώ εκείνη καλούσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απαγωγείς ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια της 27χρονης με χειρόγραφα σημειώματα, τα οποία ήταν γραμμένα κατά πάσα πιθανότητα από την ίδια την κοπέλα. Το γεγονός αυτό, εκτός του ότι έδινε οδηγίες για την παράδοση των λίτρων, ήταν και ένας τρόπος για να πειστούν οι γονείς της πως το κορίτσι ήταν καλά στην υγεία του. Σε ένα από τα σημειώματα, η νεαρή απευθυνόταν στον θείο της, τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είναι και εφοπλιστής, που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι. Πάντως, μια τέτοια τακτική δεν είναι συνηθισμένη σε περιπτώσεις απαγωγής, γεγονός που προβληματίζει την αστυνομία.


Το σημείο όπου αφέθηκε ελεύθερη το πρωί η απαχθείσα

Επιπλέον, οι απαγωγείς ήρθαν και σε επαφές μέσω τηλεφώνου με την οικογένεια. Μιλούσαν μόνο με τον πατέρα της 27χρονης, όλες τις φορές κάλεσαν από δύο διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, αλλά από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι απαγωγείς κάλεσαν από τα Πετράλωνα, από τα νότια προάστια, από την Ομόνοια, αλλά και από τη Λούτσα, από όπου έγινε η τελευταία επαφή. Στο τελευταίο αυτό τηλεφώνημα ήταν και η μοναδική φορά όλες αυτές τις ημέρες που η κοπέλα μίλησε απευθείας με τον πατέρα της.

Τελικά, έπειτα από διαπραγματεύσεις της οικογένειας – υπό την καθοδήγηση της αστυνομίας, που είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή – συμφωνήθηκε να πληρωθούν στους δράστες συνολικά 82.500 ευρώ. Ο πατέρας της 27χρονης παρέδωσε τα χρήματα το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι και νωρίς το πρωί της Κυριακής η 27χρονη Βαρβάρα αφέθηκε ελεύθερη στην Άνω Κυψέλη.



Κανείς δεν είδε τους απαγωγείς όταν άφηναν ελεύθερη την κοπέλα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της, ενώ δεν φέρεται να έχει κακοποιηθεί από τους απαγωγείς.

Η 27χρονη κοπέλα εργαζόταν στην υποδοχή του μπαρ στη Δάφνη, και όπως λένε όσοι τη γνώριζαν ήταν συνεσταλμένη, μόλις τελείωνε τη δουλειά της έφευγε και γενικώς δεν ήθελε να έχει πολλές σχέσεις με τη «νύχτα».

Αν και η αστυνομία ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή που οι απαγωγείς ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια, το περιστατικό δεν είχε γίνει γνωστό όλες αυτές τις ημέρες. Αντίθετα, για λόγους ασφαλείας, αποκαλύφθηκε μόλις σήμερα, όταν οι απαγωγείς απελευθέρωσαν την κοπέλα.

Από την στιγμή εκείνη, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αξιωματικών, δεν πρόκειται για «επαγγελματίες» δράστες, καθώς οι κινήσεις τους σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται «πρωτοφανείς», γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως θα φτάσουν τελικά στη σύλληψή τους.  Επίσης θεωρούν πως αυτοί που οργάνωσαν την απαγωγή γνώριζαν πολύ καλά, όχι μόνο τις κινήσεις της κοπέλας, αλλά και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Αμέσως μετά την απελευθέρωσή της και αφού διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία της, η 27χρονη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου με την κατάθεσή της να βοηθήσει τις αρχές. Οι αστυνομικοί ζητούν να μάθουν πόσα πρόσωπα εμπλέκονται, τι γλώσσα μιλούσαν και αν είχε κάποιους ιδιωματισμούς, αλλά και το αν εκεί που την κρατούσαν άκουγε ίσως κάποιους ήχους, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του κρυσφήγετου.



Μαρτυρία γειτόνισσας: Τέσσερα άτομα κατέβηκαν από βανάκι και την τραβούσαν μέσα


(δειτε βιντεο, ΕΔΩ)


Μία γειτόνισσα της 27χρονης, περιγράφει το περιστατικό: «Σταμάτησε ένα βανάκι, πετάχτηκαν έξω τέσσερα άτομα και άρπαξαν την κοπέλα. Εκείνη φώναζε "βοήθεια-βοήθεια" και οι τέσσερις την τραβούσαν με το ζόρι για να τη βάλουν μέσα. Ήταν νύχτα, γύρω στις 8:30 το βράδυ».


Το περιστατικό της απαγωγής δεν είχε γίνει γνωστό όλες αυτές τις ημέρες. Αποκαλύφθηκε μόλις σήμερα, όταν οι απαγωγείς απελευθέρωσαν την κοπέλα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.





protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: