30.11.14

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο στο Φέργκιουσον...

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο στο Φέργκιουσον


Ο 28χρονος λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη οργής και βίας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, σκοτώνοντας τον 18χρονο αφροαμερικανο Μάικλ Μπράουν, παραιτήθηκε από το αστυνομικό Σώμα, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του. 
Η...
παραίτηση του αστυνομικού έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελία όπως επίσης έγινε γνωστό.

Ο αστυνομικός, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του έφηβου αφροαμερικανού και λιγότερο από μία εβδομάδα μετά από την αντίδραση της κοινωνίας για την απόφαση των ενόρκων να μην τον οδηγήσουν σε δίκη, απέστειλε επιστολή στην έδρα της αστυνομίας ισχυριζόμενος ότι παραιτείται λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα.

«Ήλπιζα να συνεχίσω να εργάζομαι στην αστυνομία, αλλά και η ασφάλεια των άλλων αξιωματικών της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινότητας έχουν μεγάλη σημασία για μένα», αναφέρει ο Ντάρεν Ουίλσον στην επιστολή του. «Μου είπαν ότι αν συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς του Φέργκιουσον, ένα ενδεχόμενο που έπρεπε να σταματήσει», αναφέρει ακόμη ο αστυνομικός.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου πυροδότησε μεγάλες ταραχές στο μικρό προάστιο του Σεντ Λούις, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.

Επίσης το τραγικό γεγονός πυροδότησε μια εθνική συζήτηση για τις φυλετικές σχέσεις και τη χρήση της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: