20.11.14

Σκληραίνει το παιχνίδι με τους 180...

 
Παρόλο που στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την Τρόικα που εξελίσσεται αργά και κουραστικά, στο παρασκήνιο η φασαρία είναι για τη διασφάλιση των ψήφων που θα επέτρεπαν εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν...
αισιοδοξία ότι ο στόχος των 180 δεν είναι ανέφικτος και αναφέρονται σε 176-177 «ναι» που θεωρούν βέβαια ως εξαιρετικά πιθανά.
Οι ελπίδες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναπτερώθηκαν μετά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Μελά που άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ψηφίσει ΠτΔ. Ο αρχηγός του κόμματός του Π. Καμμένος φωνάζει για «βρώμικα μαξιλάρια» αλλά το πλήγμα που δέχθηκε είναι στρατηγικής σημασίας αφού δημιουργείται η εντύπωση ότι αδυνατεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Με ενδιαφέρον κατέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη τη θερμή συνεδρίαση της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών όπου ο Π. Μουτσινάς δέχθηκε επίθεση από τους Οδ. Βουδούρη, Θ. Παραστατίδη, Ρ. Μακρή κ.α επειδή επιμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Η ουσία, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει κοινή θέση για την προεδρική εκλογή και ο Π. Μουτσινάς θεωρείται από αρκετούς ως επιρρεπής στη στήριξη του κυβερνητικού υποψήφιου. Η επίσκεψη του Γ. Δημαρά στον Κ. Παπούλια επίσης ερμηνεύθηκε από κάποιες πλευρές ως σήμα ότι δεν είναι αποφασισμένος να συμβάλει στην πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών, ενώ η θέση που πήρε δημόσια ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό υπέρ της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή με συμφωνία για κάλπες τον επόμενο Νοέμβριο ικανοποίησε την κυβέρνηση που συγκρατεί το πρώτο σκέλος.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει μια συμφωνία-πακέτο για την ολοκλήρωση του προγράμματος και για την επόμενη μέρα (προληπτική γραμμή πίστωσης) και ήδη γίνεται λόγος για «ένα άρθρο» προκειμένου να καταδειχθεί ότι το δίλημμα για τους βουλευτές θα είναι σκληρό όταν έρθει η ώρα να πάρουν θέση στη Βουλή. Την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό 2015 στο τέλος Δεκεμβρίου δεν τη φοβούνται, ενώ γνωρίζουν πως οι πιστωτές πιέζουν να περιληφθούν όλες οι μνημονιακές εκκρεμότητες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων βάσει του οποίου θα παρθούν οι αποφάσεις για την χρηματοδότηση της χώρας το 2015.
Η κατεδάφιση του ΛΑΟΣ με τις δικαστικές περιπέτειες του Γ. Καρατζαφέρη για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα υπό μία έννοια εξυπηρετούν τη ΝΔ στην προσπάθειά της να απορροφήσει τον κόσμο που είχε καταφύγει εκεί. Από την άλλη επειδή τα πρώτα βιολιά στη γαλάζια ορχήστρα ήταν πρωτοπαλίκαρα του Γ. Καρατζαφέρη (Μ. Βορίδης, Αδ. Γεωργιάδης), η εικόνα θολώνει.
.
«Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε» γράφει ο Αντ. Καρακούσης στο Βήμα για τη «μεγάλη κρίση της δεξιάς παράταξης». Και συνεχίζει: «Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους».
«Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της» καταλήγει αφήνοντας στην κρίση του αναγνώστη τα ονόματα των επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: