13.11.14

«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας η απόσυρση της διάταξης για τις 100 δόσεις»...

«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας η απόσυρση της διάταξης για τις 100 δόσεις» 
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της απόσυρσης της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες από την κυβέρνηση, υπό το βάρος των...
πιέσεων της τρόικας.
«Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα» αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας εκ νέου «εγκλωβισμένη» την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει το μνημονιακό της κατήφορο πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Καταργεί διάταξη, η οποία προέβλεπε ρύθμιση και των μη ληξιπρόθεσμων χρεών, της οποίας εδώ και ημέρες διατυμπάνιζε και πολυδιαφήμιζε τη χρησιμότητά της, σχετικά με την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων» προσθέτει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα, είτε να ανοίξει άμεσα το σύστημα για αιτήσεις σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας αλλά αντίθετα με τις διατάξεις του νομού που η ίδια ψήφισε, είτε να καθυστερήσει τη διαδικασία μέχρι και αν καταφέρει να ξηλώσει τη διάταξη στο Κοινοβούλιο, βάζοντας τους βουλευτές της πλειοψηφίας να αναιρέσουν τον εαυτό τους εντός ολίγων ημερών».

Παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι «πέρα από το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι πλέον θα υποστούν και τις παλινωδίες της συγκυβέρνησης σχετικά με τα χρέη. Άλλη μια μαύρη σελίδα προστέθηκε στο βιβλίο της φορολογικής βαρβαρότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: