13.11.14

"Μύλος" με τις 100 δόσεις...

"Ψυχρολουσία" για χιλιάδες φορολογούμενους αποτελεί η αλλαγή πλεύσης του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις 100 δόσεις. Η νέα ρύθμιση περιορίζει τις...
οφειλές που μπορούν να ρυθμιστούν εντός των 100 δόσεων, καθώς αυτές θα πρέπει να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Στην ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που έληξε τον Σεπτέμβριο και δεν πληρώθηκε και οι δύο πρώτες δόσεις του εκκαθαριστικού που έληξαν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο και δεν πληρώθηκαν. 

Αντιθέτως, δεν μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση οι τέσσερις δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τον Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο που δεν έχουν λήξει, καθώς και η μία δόση του φόρου εισοδήματος που λήγει τον Νοέμβριο, αν και στο αρχικό κείμενο της ρύθμισης προβλεπόταν πως θα μπορούσαν να ενταχθούν και οι παραπάνω οφειλές. 

Οι διευκρινίσεις του ΥΠ.ΟΙΚ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με την απόφαση την οποία εξέδωσε πριν από δύο ημέρες η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, από την οποία προέκυπτε ότι το σύνολο του ΕΝΦΙΑ μπορούσε να ενταχθεί στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η κ. Σαββαΐδου δεν ήταν ενήμερη για τις αλλαγές. Χθες το πρωί άλλωστε, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΕΒΕΑ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, διέψευσε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές. 

Θεωρητικά στη ρύθμιση, η οποία δέχθηκε ήδη το πρώτο «ξήλωμα», μπορούν να υπαχθούν 4 εκατ. φορολογούμενοι με χρέη 14 δισ. ευρώ, κυρίως οι περίπου 412.000 μικροοφειλέτες του ΟΑΕΕ, που δεν χρωστάνε πάνω από 15.000 ευρώ και έχουν τη δυνατότητα 100 δόσεων, αλλά και τουλάχιστον 300.000 οφειλέτες του ΙΚΑ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: