4.11.14

Ο Παπαχρήστος, ο Χαρδούβελης και τα 100 εκατ. ευρώ ...

Ένας φάκελος με 100 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται εδώ και μέρες στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Τα χρήματα αυτά είναι...
το κονδύλι των 100 εκατ. ευρώ που με παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατέθηκαν από την γερμανική τράπεζα KfW στο ελληνικό Ινστιτούτο για την ανάπτυξη. Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, είναι οι κ.κ. Σαμαράς, Χαρδούβελης, Δένδιας.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του στα «Νέα» την περασμένη Πέμπτη λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Γερμανία  για το πού βρίσκονται τα χρήματα. Όπως προέκυψε από την όλη υπόθεση ο φάκελος, ενώ αγνοούνταν τελικά αποκαλύφθηκε πως βρίσκεται στο γραφείο του κ. Χαρδούβελη
Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του κ. Παπαχρήστου:
 «Την περασμένη Πέμπτη λοιπόν, παραμονή του μίνι ανασχηματισμού που έφερε στη ζωή μας τον κύριο Σκρέκα, ο πρόεδρος Αντώνης δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Γερμανία. Δεν γνωρίζω από πού. Η φράου Ανγκελα ήταν; Ο κύριος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Αλλος; Θα σας γελάσω, και δεν το θέλω.
Κάποιος τέλος πάντων του τηλεφώνησε και τον ρώτησε γιατί η κυβέρνησή του καθυστερεί και δεν έχει αξιοποιήσει ακόμη το κονδύλι των 100 εκατ. ευρώ που με παρέμβαση του Σόιμπλε διατέθηκαν από τη γερμανική τράπεζα ΚfW στο ελληνικό Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη. Το ποσό θα χρηματοδοτούσε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο να κινηθεί σε ένα πρώτο επίπεδο η ελληνική οικονομία. Ο δικός μας αιφνιδιάστηκε, είπε ένα «δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή το θέμα, αφήστε με να ενημερωθώ και θα σας πάρω» και έπιασε τα τηλέφωνα.
Τηλεφώνησε πρώτα στον κύριο Δένδια ο οποίος ώς εκείνη την ώρα ήταν ακόμη υπουργός Ανάπτυξης.
– Τι έγινε με το θέμα αυτό; Γιατί δεν πήραμε τα χρήματα; ρώτησε.
– Δεν το ξέρω, εγώ έχω στείλει τον φάκελο στον Χαρδούβελη, απάντησε ο Δένδιας επιδεικνύοντας ταλέντο Λιονέλ Μέσι στις πάσες.
Το πορτοκαλί (που δεν είναι πορτοκαλί, αλλά μαύρο) τηλέφωνο του κ. Χαρδούβελη κουδούνισε, και ο τύπος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είχε ήδη νεύρα:
– Γκίκα, τι έχει γίνει με τα 100 της KfW που είχαμε πει να διατεθούν για τους μικρομεσαίους;
– Πρόεδρε, εγώ δεν έχω τέτοιο φάκελο στο γραφείο μου. Ο Δένδιας τον έχει.
Νέο τηλέφωνο, με πολλά νεύρα στον Δένδια.
– Πρόεδρε, όπως σας είπα ο φάκελος είναι στο γραφείο του Χαρδούβελη. Και έχουμε και το σχετικό έγγραφο που το αποδεικνύει.
Τηλέφωνο Σαμαρά εκ νέου στον Χαρδούβελη, αυτή τη φορά στα όρια της έκρηξης:
– Ο άλλος μου λέει ότι ο φάκελος είναι στο γραφείο σου. Ψάξε βρες τον, τώ-ρα.
Η συνέχεια δεν έχει τίποτε το συναρπαστικό. Ο φάκελος αναζητήθηκε, και βρέθηκε τελικά στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών να αναπαύεται σε κάποιο συρτάρι.
Αντε να δούμε πότε με το καλό θα έρθουν και τα 100 εκατομμύρια...».
 newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: