24.10.14

Xιόνια, βροχές και μποτιλιάρισμα, σ' όλη την Ελλάδα...

 
ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια της χώρας συνθέτουν σήμερα το σκηνικό του καιρού, προκαλώντας προβλήματα σε...
διάφορες περιοχές.
Με βροχοπτώσεις ξημέρωσε η Παρασκευή στην Αθήνα ενώ το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Εθνική Οδό όπου υπάρχει μποτιλιάρισμα. Η κίνηση ξεκινά από το ύψος του Ρέντη και φτάνει μέχρι τον κόμβο της Αχαρνών.

Με τσουχτερό κρύο ξημέρωσε η πόλη της Θεσσαλονίκης
Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η συννεφιά, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία είναι στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες, ενώ στους 5 βαθμούς έχει πέσει στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.
Τα πρώτα χιόνια άρχισαν να πέφτουν ήδη από την Πέμπτη στην Ήπειρο, σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ η θερμοκρασία στις εν λόγω περιοχές είναι υπό του μηδενός.

Τα πρώτα χιόνια δέχθηκε και η Καστοριά όπου αυτήν την ώρα παρατηρείται ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά γύρω από το χωριό Ιεροπηγή.

Στα λευκά ντύθηκε και το Βελούχι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες:


Στις πίστες της Βασιλίτσας και του Καϊμακτσαλάν έπεσαν τα πρώτα χιόνια ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν με την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες.



Με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους, έγινε αισθητή η αλλαγή του καιρού στη Στερεά από τις πρώτες πρωινές ώρες και με μεγαλύτερη ενίσχυση τις μεσημβρινές.
Από την ένταση των ανέμων έπεσαν κλαδιά από δέντρα και ένας μεγάλος κορμός λεύκας στο δρόμο μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο Λαμίας και την πανελλήνια έκθεση, χωρίς να κινδυνεύσουν διερχόμενοι.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λαμίας.
Δειτε το βιντεο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: