20.10.14

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Xρυσαυγιτών...

 
Το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά αποφάσισε την αναβολή της δίκης με το αιτιολογικό της μη νόμιμης κλήτευσης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων. Για την υπόθεση έχει...
σχηματιστεί δικογραφία για δύο άτομα, μέλη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Πειραιά που κατηγορούνται για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων (Νίκος Αποστόλου) είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου, καθώς στην κύρια δικογραφία, που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής, στην επίθεση εναντίον των μελών της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, που πραγματοποιούσαν ενημερωτική πικετοφορία, πήραν μέρος τέσσερα άτομα που κρατούσαν ξύλα στα χέρια, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τα δύο έπειτα από ενέργειες των θυμάτων που κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων στελεχών της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά ανέφεραν από την πλευρά τους, ότι οι πελάτες τους βρίσκονταν σε άμυνα, καθώς πρώτοι δέχθηκαν την επίθεση ενώ πήγαιναν σε καφετέρια κοντά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, υπάρχουν δεκάδες περιστατικά βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία δεν έφτασαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγγελθεί στις αρχές. Το πρωί, έξω από τα δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση από μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.


πηγή: jailgoldendawn
(Φωτογραφία αμέσως μετά την επίθεση: ο Αποστόλου δεύτερος από δεξιά, ο Σαλούφας πρώτος από δεξιά)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: