16.10.14

ΤΩΡΑ - Εισαγγελέας Εφετών: Σε δίκη όλοι οι βουλευτές της Χ.Α. ...



Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος...
  
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με...
πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Στην πρότασή του η οποία αριθμεί 700 σελίδες ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκαν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και για το κακούργημα της διακεκριμένη οπλοκατοχής.
  Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις με κορυφαία αυτή της δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012 .

Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. 



 
Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ο 37χρονος μουσικός ήταν στοχοποιημένος, ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ήξεραν ποιος είναι και ότι γενικότερα υπήρχε δόλος.
Στην εισαγγελική πρόταση επισημαίνεται ότι πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δημιουργήθηκε από τους δράστες το κατάλληλο κλίμα, όπως προέκυψε από συγκεκριμένα περιστατικά, μεταξύ αυτών η ειδοποίηση του τάγματος εφόδων αν πάει στην καφετέρια όπου ο άτυχος άντρας έβλεπε ποδόσφαιρο και άλλα.

Στην Χρυσή Αυγή, κατά τον εισαγγελέα, υπήρχε ιεραρχία με πρώτο τον Ν. Μιχαλολιάκο, δεύτερο στη σειρά τον Χρ. Παππά. Ακολουθούν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Γερμενής.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η ΧΑ από το 2008 και μετά πήρε τη μορφή της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας σημειώνει στην πρότασή του πως ένα κόμμα μπορεί να μεταμορφωθεί σε εγκληματική οργάνωση αν χρησιμοποιήσει τα επιτελεία του για εγκληματικές πράξεις.

Τέλος, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες, που κατέθεσαν για την υπόθεση της ΧΑ, ήταν αξιόπιστοι και επιβεβαίωσαν όλο το ιστορικό της υπόθεσης.

πηγη  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: