29.10.14

Δύο μέρες κράτησε το success story...

samarasΟι κυβερνητικές εξαγγελίες για ρευστότητα στην αγορά πάνε περίπατο την ώρα που...
η κοινωνική δυσφορία αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι καταστροφικές πλημμύρες επιδείνωσαν το ήδη βεβαρημένο από τον ΕΝΦΙΑ κλίμα και έρχονται αγροτικές κινητοποιήσεις.
           
Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει ξανά τις εισηγήσεις των συνεργατών του για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με αφορμή την αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει την προσεχή εβδομάδα και επισήμως τα καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο, τα περιθώρια για αλλαγές θεωρούνται περιορισμένα, καθώς οι βασικοί υπουργοί που συμμετέχουν στις συνομιλίες με την τρόικα βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας των κυβερνητικών θέσεων. Το βάρος πέφτει στα αποκαλούμενα υπουργεία της καθημερινότητας, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι επιδόσεις των υπουργών κρίνονται από χαμηλές έως και αρνητικές, ειδικά στο μέρος της επικοινωνίας με την κοινωνία.

Η κοινωνική δυσφορία, που αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, κλιμακώνεται με τις διαχειριστικές αδυναμίες. Στις καταστροφικές πλημμύρες στα δυτικά προάστια της Αθήνας και του Πειραιά, η κυβέρνηση έλαμψε διά της απουσίας της και για να μετριαστούν οι δυσμενείς εντυπώσεις χρειάστηκε να συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, για να τονιστεί το έργο της Πυροσβεστικής.

Το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση περιμένει τις πρώτες αγροτικές κινητοποιήσεις, με βουλευτές της Ν.Δ. από την περιφέρεια να διαμηνύουν ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι τεταμένη εξαιτίας των λαθών του ΕΝΦΙΑ και των συνεχών μεταθέσεων όλων των μέτρων που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Η ανησυχία για τη διαχείριση της καθημερινότητας αποτυπώθηκε και στους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Πέραν των αυστηρών αστυνομικών μέτρων που προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την απουσία του υπουργού Παιδείας Αν. Λοβέρδου από τη δοξολογία στη Μητρόπολη λίγο έλειψε να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Φ. Καϋμενάκη.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται νέα συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευάγγ. Βενιζέλο, για την επίσκεψη της τρόικας αλλά και τον συντονισμό των επόμενων κυβερνητικών κινήσεων για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος. Στη συνάντηση θα συζητηθεί και το θέμα της αντικατάστασης του υπουργού Εθνικής Αμυνας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: