15.10.14

Φούντο οι μετοχές, πτήση τα spread...

Ξένοι θεσμικοί ξεπουλούν όσο όσο, «πυροβολώντας» ξανά τις τράπεζες 
Συνεχίζεται το ξεπούλημα των «επενδυτών»... που φεύγουν...
Ο πανικός στην αγορά συνεχίζεται στη σκιά των οικονομικών και πολιτικών αδιεξόδων. Γκρεμίζεται το χρηματιστήριο την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή «Μαύρη Τρίτη». Οι μετοχές βουλιάζουν άνω του...
6% και τα επιτόκια των ομολόγων σκαρφαλώνουν στο απαγορευτικό 7,6% για το δημόσιο δανεισμό που γίνεται ξανά βορά των κερδοσκοπικών πυρών. Η αγορά βρίσκεται κάτω από τα όρια των 900 μονάδων, σε νέα χαμηλά έτους και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013.  
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:10 διαμορφώνεται κάτω από τις 900 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 6,66%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 6,5%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 5,7%.
Στα ύψη κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με αυτή του 10ετούς ομολόγου να ενισχύεται στο 7,6% από 6,93% που έκλεισε χτες. Ως συνέπεια το spread του ελληνικού 10ετους με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώνεται στις 669 μονάδες βάσης.
Υπενθυμίζεται ότι χτες η απόδοση του 10ετούς ξεπέρασε για πρώτη φορά από το Μάρτιο το ψυχολογικό όριο του 7% στον απόηχο του Eurogroup από όπου διαφάνηκε η επιφυλακτικότητα των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην προοπτική πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.
Ο πανικός στην αγορά συνεχίζεται στη σκιά των οικονομικών και πολιτικών αδιεξόδων. Σε μία συγκυρία που η επικεφαλής του ΔΝΤ προτρέπει για προληπτική χρηματοδοτική στήριξη της ελληνικής οικονομίας, που οι δανειστές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική πλευρά επιχειρεί την «έξοδο» στις αγορές και εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στις διεθνείς αγορές, η αγωνία επανέρχεται στην Αθήνα.
Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο  
Από αδιέξοδο σε αδιέξοδο  

«Έξι μήνες μετά τη θεαματική αποκατάσταση της Ελλάδα στις διεθνείς αγορές ομολόγων, οι επενδυτές το σκέφτονται διπλά» αναφέρει σε άρθρο του, στο οικονομικό ιστολόγιο “MoneyBeat” της αμερικανικής εφημερίδας WallSreet Journal, ο δημοσιογράφος Τόμι Στάμπιγκτον. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: