6.10.14

O Πάσχος, φτύνει εκεί που έγλειφε...


Δημοσιογράφοι τιμητές των πάντων, λοιδορούν τώρα δημόσιους οργανισμούς στους οποίους, όχι πολύ παλιότερα, κατείχαν θέσεις.
Πόσο εύκολα ξεχνούν οι...
νεοφιλελεύθεροι, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Έγραψε χθες Κυριακή στην Καθημερινή ο Πάσχος Μανδραβέλης ένα άρθρο για το πρόγραμμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είναι για τα μπάζα (το πρόγραμμα). Το ειρωνευότανε λοιπόν ο Πάσχος, ήταν ο τρίτος στη σειρά στην ίδια εφημερίδα που το έκανε, μετά τους Τάκη Θεοδωρόπουλο και Δημήτρη Ρηγόπουλο. Λεπτομέρεια: η εφημερίδα δεν δημοσίευσε ποτέ το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κρίνουν οι έρμοι αναγνώστες του αν είναι καλό ή κακό, δημοσίευσε μόνο την κριτική των αρθρογράφων του προς αυτό. Δημοσιογραφική δεοντολογία...
Ο Πάσχος Μανδραβέλης λοιπόν σημείωνε χθες στο άρθρο του ειρωνικά για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «θα επανιδρύσουν και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο». Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, μπορεί όντως να μην το χρειαζόμαστε, ο κ.Μανδραβέλης ωστόσο ξέχασε να σημειώσει κάτι σημαντικό (το θυμήθηκαν και οι typologies): το 2006, είχε τοποθετηθεί ο ίδιος μέλος του συγκεκριμένου φορέα από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ίδιος μάλιστα υπερασπίστηκε τη θέση του (τη... θεσούλα του) όταν πέρυσι τον Οκτώβρη του έκανε επίθεση μέσα από το enikos.gr ο Στάθης Σ.: «Είναι ψεύδος η αναφορά του Στάθη για μένα ότι "τον μισθουλάκο του, κρατικόν βεβαίως-βεβαίως, τον έπαιρνε απ' το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ)". Θα μάθαινε επίσης ότι η άμισθη θητεία μου στο ΔΣ του Οπτικοακουστικού Αρχείου τερματίστηκε όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπακωνσταντίνου έγινε υπουργός». Λίγο παρακάτω δε ο Πάσχος λέει για «για τον χρόνο που ξόδεψα ή τις υπηρεσίες που προσέφερα στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (ΕΟΑ)».
Τώρα δεν του αρέσει του Πάσχου το Αρχείο. Ίσως γιατί αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να του προσφέρει θέση σε αυτό.


 Δημήτρης Κανελλόπουλος
e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: