5.10.14

Η Eλβετία παρέδωσε στη Γαλλία στοιχεία 300 καταθετών της UBS...



Η Ελβετία παρέδωσε στις Γαλλία έγγραφα για 300 γάλλους πελάτες της τράπεζας UBS σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή, αναφέρει την Κυριακή ελβετική εφημερίδα.


Χωρίς να...
αποκαλύπτει τις πηγές της, η εφημερίδα SonntagsZeitung αναφέρει ότι τα έγγραφα εστάλησαν στο Παρίσι τις τελευταίες εβδομάδες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πελάτες τους οποίους αφορούν τα έγγραφα δεν έχουν ενημερωθεί.
Εκπρόσωπος της UBS απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο και παρέπεμψε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters στις αρμόδιες αρχές. Eκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας απέφυγε να σχολιάσει, ενώ η εισαγγελία του Παρισιού δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια.
Η παράδοση των στοιχείων κατέστη δυνατή έπειτα από αναθεώρηση της νομοθεσίας διοικητικής αρωγής για φορολογικά θέματα, η οποία  καθιστά ευκολότερο για άλλες κυβερνήσεις να αντλούν πληροφορίες από τις ελβετικές αρχές σχετικά με υπηκόους τους που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με πηγή του Reuters, γάλλοι δικαστικοί έχουν προτείνει να επιβληθεί στη UBS πρόστιμο 4,88 δισ. ευρώ, κατηγορώντας την τράπεζα ότι βοήθησε ευκατάστατους γάλλους υπηκόους να φοροδιαφύγουν.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: