26.10.14

"Ο κολλητός μου ο Λουκάνικος"...

Ο κολλητός μου ο Λουκάνικος
Τα τελευταία χρόνια, λες και έδιναν κάποιο ραντεβού, συναντιούνταν στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί, ο Βασίλης άλλοτε άραζε μαζί με την παρέα του και άλλοτε ασχολείτο με ...
την αγάπη του, το skateboard. Ο Λουκάνικος, από την άλλη, χαλάρωνε από τις πολύωρες πορείες στις οποίες συμμετείχε πάντοτε στην πρώτη γραμμή.
«Μας έκανε συντροφιά» λέει στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" ο street artist, Βασίλης Γρυπάρης (Billy Gee είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμό του), ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του Άλεξ Μαρτίνεθ και Δημήτρη Ναϊπλή (N_Grams) ζωγράφισαν τιμής ένεκεν σε έναν τοίχο την προσωπογραφία του μακαρίτη Λουκ. Το γκράφιτι με τον τετράποδο «επαναστάτη» κοσμεί την οδό Ρήγα Παλαμήδου στου Ψυρρή.
Ο Λουκ (Θόδωρος, κατά το αφεντικό του) υπήρξε ο διάδοχος του Κανέλλου των Εξαρχείων, ο οποίος έφυγε το 2008. Όχι μόνο συμμετείχε σε κάθε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά επιπλέον στα δύσκολα έμπαινε μπροστά από τους διαδηλωτές, κινδυνεύοντας από τις μολότοφ και τις φωτιές που ξεσπούσαν.
Εισέπνευσε πολλά χημικά και δακρυγόνα, γι’ αυτό και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε από το κέντρο. Και όπως έγινε γνωστό, ξεψύχησε, σε ηλικία περίπου 10 ετών, δίπλα στον άνθρωπο που τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια.
"Τύπος της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: