14.10.14

Παραιτήθηκε ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ...



Την παραίτησή του από το αξίωμά του υπέβαλε ο Μάριος Σπηλιόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του μόλις την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο πρύτανης στην επιστολή της παραίτησής του κάνει λόγο για...
"πολυδιάσπαση των πόρων του Ιδρύματος, η οποία, αντί να περιοριστεί σε καιρούς βαθύτατης κρίσης, πολλαπλασιάστηκε"  για «μικρομάγαζα» καθώς και ότι ενώ η Πολιτεία ζητούσε την δημιουργία ΝΠΙΔ για την σχολή  επέλεξε να ιδρύσει το ίδιο διάστημα δυο άλλες εταιρίες!! . Ο κ. Σπηλιόπουλος μιλά ακόμη για ένα «κυνήγι μαγισσών με αφορμή ανώνυμες επιστολές που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τον τύπο, δυσφημώντας συναδέλφους και πλήττοντας το κύρος της Σχολής».

Ο ίδιος αναφέρει ότι παραιτείται για λόγους υγείας προτρέποντας τον διάδοχο του να διενεργήσει «έναν ενδελεχή οικονομικό, διαχειριστικό και νομικό έλεγχο, ο οποίος θα αποκαταστήσει το κύρος της ΑΣΚΤ».

Συγκεκριμένα ο πρύτανης στην επιστολή του  αναφέρει τα εξής:

«Ανέλαβα καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Μια από τις προγραμματικές θέσεις μου, για τις οποίες με τίμησαν οι συνάδελφοι, ήταν ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Ιδρύματος, προκειμένου να αποκτήσουμε τα μέσα εκείνα, τα οποία αυτή τη στιγμή αδυνατεί να μας παράσχει η Πολιτεία για να εκπληρώσουμε την ακαδημαϊκή μας αποστολή στους δημοσιονομικά δύσκολους καιρούς που διανύουμε» αναφέρει στην επιστολή του ο πρύτανης και συνεχίζει:.



«Στην πανεπιστημιακή μου πορεία τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία επιχειρείται η μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, είναι γνωστή σε όλους η θέση μου ότι ο νόμος 4009 έχει και πλεονεκτήματα, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε, αλλά και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι και ότι διαχωρίζει την ακαδημαϊκή ευθύνη, την οποία εναποθέτει κατά κύριο λόγο στη Σύγκλητο και τον Πρύτανη, από την οικονομική και αναπτυξιακή ευθύνη, την οποία επαφίειται κυρίως στο Συμβούλιο και σε ένα ΝΠΙΔ, ιδρυόμενο και διοικούμενο επίσης από το Συμβούλιο. Το τελευταίο σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει όλα τα αποκαλούμενα στην καθομιλουμένη “μικρομάγαζα” που δημιουργήθηκαν στα Πανεπιστήμια τα χρόνια της δανεικής ευφορίας, απορροφώντας τα και εξορθολογίζοντάς τα στο πλαίσιο μιας νέας αναπτυξιακής δομής, που θα επιτύχει οικονομίες κλίμακας και θα λειτουργεί με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και μοναδικό σκοπό να προσδώσει στα ΑΕΙ τους πόρους που χρειάζονται για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Όπως γνωρίζετε, η ακίνητη περιουσία της Σχολής μας είναι τεράστια και αναξιοποίητη (καλλιτεχνικοί σταθμοί, δωρεές, κληροδοτήματα κ.λπ.)» τονίζει ο κ. Σπιλιόπουλος.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: