29.10.14

Κοινωνική δυσφορία...

Το πρόβλημα της επικοινωνίας της κυβέρνησης με την κοινωνία είχε επισημανθεί στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πριν από δύο εβδομάδες από τον πρωθυπουργό. 

Εκτοτε η...
κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο, με τις ενδοκυβερνητικές αντεγκλήσεις να συνεχίζονται και τους βουλευτές να απέχουν επιδεικτικά από τον δημόσιο διάλογο. Οι μεγαλύτερες αδυναμίες εντοπίζονται στο οικονομικό επιτελείο και αφορούν τα λάθη γύρω από τον ΕΝΦΙΑ, που επιτείνονται με κάθε νέα ανάρτηση στο taxis net. Η ταλαιπωρία των φορολογουμένων μετά το σοκ προσθέτει κάθε μέρα πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και αυτό μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από κάθε έξοδο στις εκλογικές τους περιφέρειες οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Η κοινωνική δυσφορία, που αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, κλιμακώνεται με τις διαχειριστικές αδυναμίες. Στις καταστροφικές πλημμύρες στα δυτικά προάστια της Αθήνας και του Πειραιά, η κυβέρνηση έλαμψε διά της απουσίας της και για να μετριαστούν οι δυσμενείς εντυπώσεις χρειάστηκε να συγκληθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, για να τονιστεί το έργο της Πυροσβεστικής. Οι πληροφορίες φέρουν τον υπουργό Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλο, να είναι σε δυσμένεια και αναζητείται τρόπος εύσχημης αποχώρησής του.

Το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση περιμένει τις πρώτες αγροτικές κινητοποιήσεις, με την εκτίμηση ότι δεν θα έχουν συνέχεια. Βουλευτές της Ν.Δ. από την περιφέρεια διαμηνύουν ότι η κατάσταση στον αγροτικό κόσμο είναι τεταμένη εξαιτίας των λαθών του ΕΝΦΙΑ και των συνεχών μεταθέσεων όλων των μέτρων που είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής. Το αρνητικό προηγούμενο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη, και του αναπληρωτή υπουργού, Π. Κουκουλόπουλου, στην κρίση των ροδάκινων δημιουργεί και άλλη μία εστία ανησυχίας...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: