10.10.14

Σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση θα παρουσιάσει ο Βενιζέλος...

beni1

Το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λαμβάνοντας τον λόγο το απόγευμα στη Βουλή, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης επί του αιτήματος της κυβέρνησης για ανανέωση της εμπιστοσύνης του Σώματος στο πρόσωπό της. Θα προαναγγείλει μάλιστα, την...
μετατροπή του σε συμφωνία με τους εταίρους, κάνοντας λόγο για «εθνική συμφωνία», επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του, εκτιμώντας ότι ευαγγελίζεται την επιστροφή στο παρελθόν.
Στο σχέδιο που θα παρουσιάσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα επιμείνει ως πρώτο βήμα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα για την υπο εξέλιξη αναθεώρηση, το λεγόμενο “review”, τονίζοντας ότι θα είναι και το τελευταίο, και υποστηρίζοντας ότι το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος κλείνει με το πέρας του 2014. Θα τονίσει πάντως την ανάγκη ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος, τονίζοντας την ισότιμη παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ. Θα θυμίσει την δέσμευση των εταίρων μας για παρεμβάσεις επιβεβαίωσης του χρέους, τονίζοντας την ανάγκη υλοποίησης των αποφάσεων του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Αναφερόμενος στην επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, θα θυμίσει όσα λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας πάντως την ανάγκη το χρέος να αποτυπώνεται σωστά, ήτοι πρέπει να γίνεται λόγος για την καθαρά παρούσα αξία, τη διάρκεια και το επιτόκιο, καθώς και την εξυπηρεσιμότητά του, και όχι μόνο για την ονομαστική τιμή του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ. Ο ίδιος αναμένεται να θυμίσει -με σαφείς αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ- το «κούρεμα» που έχει ήδη επιτευχθεί και είναι ύψους 180 δις ευρώ.
Την ίδια ώρα θα αναφερθεί διεξοδικά στη συμφωνία με τους εταίρους για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο ή νέα τρόικα. Αντίθετα, θα μιλήσει για τις υποχρεώσεις ασφαλώς που θα έχει η χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωζώνη, αλλά και στους μηχανισμούς στήριξης της χώρας, που πλέον είναι πραγματικότητα. Θα προαναγγείλει φοροελαφρύνσεις και ανακουφιστικές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, μία πρώτη γεύση για τις οποίες έδωσε χθες σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή. Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στην ανάγκη ενός εθνικής έμπνευσης σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στην ολοκλήρωση της σχέσης της χώρας μας με το ΔΝΤ, αναλύοντας το σκεπτικό του και πάντα λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή στήριξη στην χώρα.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: