1.10.14

Ο Σκανδαλίδης ανάβει "φωτιές" στον Βενιζέλο...

Ο Σκανδαλίδης ανάβει φωτιές στον Βενιζέλο"Ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα. Άρα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης ενώ συμπλήρωσε "ότι...
ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το 'τσαφ'' και να πάμε σε εκλογές".

"Η βάση πρέπει να μιλήσει.  Πρέπει να πάμε σε συνέδριο πριν τις εκλογές να δούμε τι θα κάνουμε. Να τεθούν τα πολιτικά θέματα που είπαμε, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση", τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στον «Βήμα Fm» και πρόσθεσε:

"Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας – γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο. Δεν θα συζητήσει το συνέδριο την πορεία μέχρι εδώ; Αν δεν συζητήσει το ΠΑΣΟΚ το πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την πορεία μέχρι εδώ, τι θα είναι αυτό το συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών; Όλα τα θέματα πρέπει να τεθούν λοιπόν επί τάπητος".

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα «δεν έχει οριοθετήσει την ενδιάμεση πρόταση στη διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε:

'Δεν λέω να μην ακολουθήσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά η κυβέρνηση έχει χάσει το στόχο των μεταρρυθμίσεων. Έχει χάσει κάθε μεταρρυθμιστική δυναμική η κυβέρνηση. Δεν είναι μεταρρυθμιστική τακτική π.χ. αυτή στο δημόσιο τομέα, αυτή είναι κοπτοραπτική. Δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε η αξιολόγηση εμπεδώθηκε ούτε οι διαδικασίες είναι αξιοκρατικές. Φταίνε μόνο οι συνδικαλιστές γι’ αυτό; Δεν φταίει η κυβέρνηση που δεν εμπεδώθηκε η λογική και δεν μπορεί να φτιάξει έναν ορθολογικό δημόσιο μηχανισμό; Δεν φταίει που δεν μπορεί να ελέγξει πουθενά τι γίνεται;".

Παράλληλα υποστήριξε ότι "ο πολιτικός διάλογος που γίνεται στη χώρα είναι εκτός τόπου και χρόνου". "Μιλάμε ακόμα με όρους προδικτατορικούς, ούτε καν της Μεταπολίτευσης. Σε μια χώρα όπου δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι να συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι δυνατόν να μιλάμε για δημοκρατία;", είπε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ και το ΠΑΣΟΚ περνά μια περίοδο διαρκούς κάμψης, ούτε οργανωτικά ούτε πολιτικά ούτε ιδεολογικά οριοθετείται με τον τρόπο που πρέπει. Από εκεί και πέρα, ότι υπάρχουν φιλοδοξίες, επίδοξοι αρχηγοί που σκοτώνονται και εμφανίζουν φιλοδοξίες με μια αντιπαράθεση χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο πολιτικό υπόβαθρο, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί συρρικνωμένο σ’ αυτήν την κρίση", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι "το ΠΑΣΟΚ τελείωσε" , σχολίασε:

"Το ότι έχει τελειώσει το ΠΑΣΟΚ, για τον κ. Πάγκαλο, φάνηκε από το ότι έχει ψηφίσει τη Ν.Δ. Μιλάμε πια για έναν ψηφοφόρο της Ν.Δ. Ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ψήφισε Ν.Δ.. Από εκεί και πέρα, σταματάει η λογική"...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: