19.10.14

Μνημόνιο τέλος, μόνο με τη συναίνεση της τρόικας...

Η Βούλτεψη επιβεβαιώνει την κωλοτούμπα της κυβέρνησης…

«Η Ελλάδα καθησυχάζει την Ευρώπη: τέλος του Μνημονίου μόνον με την συναίνεση της τρόικας» τιτλοφορεί η...
διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», που φιλοξενεί συνέντευξη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.

Με την παραπάνω αναφορά, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την αλλαγή πλεύσης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Υπενθυμίζεται πως την εβδομάδα που πέρασε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποχρεώθηκε σε στροφή από την πανηγυρική ρητορική της εξόδου και σε δήλωσή του από το Μιλάνο έκανε λόγο για πρώτη φορά για μία «μεταβατική φάση». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτή η συζήτηση γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους» και αναφορικά με την έξοδο σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Συνεπώς υπάρχει συμφωνία για την επόμενη μέρα και προχωρεί μια σοβαρή συζήτηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας για την πρώτη μεταβατική φάση».

Επιστρέφοντας στη συνέντευξη της κ. Βούλτεψη στη «Λα Ρεπούμπλικα», και σχετικά με το αν η ελληνική κυβέρνηση έχει μετανιώσει για την επίσπευση της διαδικασίας εξόδου από την κρίση, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε:

«Όχι, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Στο τέλος του 2014 λήγει το πρόγραμμα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήταν λάθος να μην το σκεφθούμε εγκαίρως. Δεν ελήφθη, όμως, καμία απόφαση και εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να απομακρυνθούμε από την τήρηση μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. Και ότι θέλουμε να κλείσουμε το κεφάλαιο του Μνημόνιου μόνο με την συναίνεση της τρόικας. Αυτές που εκφράζονται από τις αγορές είναι εφήμερες ανησυχίες, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι, την περασμένη Παρασκευή , ήδη, τα πράγματα στις αγορές είχαν καθησυχάσει».

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε πως «το συνεχές αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές στέλνει ένα μήνυμα αστάθειας προς της αγορές, το οποίο και κινδυνεύει να ζημιώσει τη χώρα. Εμείς, πάντως, δεν θα γυρίσουμε το ρολόι στα χρόνια του οικονομικού κραχ», συμπληρώνοντας πως «δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: