Δικάζονται ξανά τρεις εργαζόμενοι επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη Φούχτελ 
Στο σκαμνί κάθονται για δεύτερη φορά σήμερα τρεις εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί μετά την διαδήλωση ενάντια στην διαθεσιμότητα με αφορμή την...
επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ τον Νοέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους με αίτημα την άμεση αθώωσή τους διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι έξω από από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Στην κινητοποίηση η ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, καθώς και οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγούνται δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ο Σαράντης Αρβανίτης και ο Θωμάς Κυρατζόπουλος, καθώς και ο εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης βίας, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο Θ.Αγαπητός κατηγορείται και για απείθεια.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί πρωτόδικα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση κατά της απόφασης.
"Διώκονται μόνο και μόνο γιατί συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη Φιέστα του Φούχτελ με Δημάρχους της περιοχής, και παρά το ότι είχαν αθωωθεί πανηγυρικά σε προηγούμενο Δικαστήριο" σημειώνει στο κάλεσμά της στη συγκέντρωση συμπαράστασης η ΕΔΟΘ, που ζητεί να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη εναντίον των τριών εργαζομένων. "Οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται. Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν" υπογραμμίζει.
Δυναμική και μαζική παρουσία έξω από τα δικαστήρια ως απάντηση "στη συνεχιζόμενη αυταρχική τακτική της συγκυβέρνησης που καθημερινά μετατρέπει τη δικαστική εξουσία σε εργαλείο καταστολής των αγώνων των εργαζομένων που αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη και βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει, προσπαθώντας να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος" ζητεί στο δικό της κάλεσμα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε η ΟΛΜΕ. "Είναι ολοφάνερο πως η συνέχιση των προκλητικών δικαστικών διώξεων είναι μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Ειδικά την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρεί να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων και της απόλυσης σε όσους αντιστέκονται και ο τρόμος των πειθαρχικών σε όσους «αντιμιλούν», χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο όσους διώκονται" τονίζει.
Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους τρεις αγωνιστές εργαζόμενους εκφράζουν η περιφερειακή κίνηση "Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία" και η δημοτική κίνηση "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή".