16.10.14

"Θέατρο του παραλόγου"...

«Θέατρο του παραλόγου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»"Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναλώνονται σε ένα θέατρο του παραλόγου" στο θέμα της...
χρηματοδότησης των κομμάτων, τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

"Από τη μία πλευρά φέρνουν διατάξεις για την ενίσχυση δήθεν της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και την εξυγίανση της διαδικασίας χρηματοδότησης τους, στην πραγματικότητα όμως για άλλη μία φορά εξασφαλίζουν στα κόμματά τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται με αμαρτωλό τρόπο τα οικονομικά", εκτιμά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει "έκτρωμα" το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι "προβλέπει το ξέπλυμα της διαπλοκής. Προβλέπεται οικονομική ενίσχυση κομμάτων από ιδιωτικούς φορείς, με τρόπο που όχι μόνο παραπέμπει σε άλλα πολιτικά συστήματα που είναι εντελώς ξένα με την ελληνική πολιτική παράδοση, αλλά κυρίως σηματοδοτεί τη διάθεση των κομμάτων αυτών να νομιμοποιήσουν την παράνομη και εκλεκτική σχέση τους με εκπροσώπους των οικονομικών συμφερόντων".

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει τους νόμους για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και κυρίως τη δανειοδότησή τους. "Έχουμε πει με ρητό και απερίφραστο τρόπο ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις ασυλίας και προστασίας εκείνων που ευθύνονται για τη διασπάθιση πολύ σημαντικών ποσών δεν πρόκειται να θεωρηθούν ως τετελεσμένα. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να μην αφήσουμε αυτού του είδους τα τεχνάσματα που έχουν και ποινική απαξία να επιβιώσουν στο δημόσιο βίο, στη δημόσια σφαίρα και στην πολιτική ζωή".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να καταθέσει και ο πρωθυπουργός στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών. "Είναι εναργές στη συνείδηση του κάθε πολίτη ότι, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, κ. Σαμαράς, τον Ιούνιο του '14, αφού είχε άρον-άρον εξασφαλίσει το κλείσιμο της Βουλής για να ξεπλύνει για άλλη μία φορά τις ποινικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, μίλησε για 180 βουλευτές οι οποίοι δήθεν υπήρχαν έτοιμοι και διατεθειμένοι να ψηφίσουν οποιονδήποτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη συνείδηση του κάθε πολίτη είναι σαφές ότι μια τέτοια πλειοψηφία 180 βουλευτών δεν θα μπορούσε να εξοικονομηθεί παρά μόνο με υπόγειες διαδρομές", αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: