10.10.14

Επιβάτης του μοιραίου Μπόινγκ φορούσε μάσκα οξυγόνου...

Επιβάτης του μοιραίου Μπόινγκ φορούσε μάσκα οξυγόνου
Ένας από τους επιβάτες του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ, βρέθηκε να φοράει μάσκα οξυγόνου, κάτι που φανερώνει ότι...
κάποια από τα θύματα είχαν συνειδητοποιήσει ότι έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Σχεδόν τρεις μήνες από τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία που σκόρπισε το θάνατο στους 298 επιβαίνοντες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Frans Timmermans προχώρησε σε αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη.

Όπως είπε ο υπουργός, δύσκολα οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο ρωσόφωνων αυτονομιστών, όπως εκτιμάται, αλλά κάποιο από τα θύματα είχε το χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι κάποιο πρόβλημα έχει προκύψει ώστε να φορέσει τη μάσκα οξυγόνου.

«Αυτό σημαίνει πως κάποιος είχε το χρόνο να το κάνει. Τουλάχιστον, δε μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα», συμπλήρωσε ο Timmermans, η αποκάλυψη του οποίου έρχεται να αντικρούσει τους ισχυρισμούς ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους ακαριαία.

Ολλανδοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν πως ένας Αυστραλός επιβάτης βρέθηκε με το ελαστικό της μάσκας οξυγόνου γύρω από το λαιμό του, ενώ εκπρόσωπος των εισαγγελέων δήλωσε πως δεν είναι γνωστό πώς ή πότε τοποθετήθηκε η μάσκα στο πρόσωπο του θύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: