9.10.14

Μέτρα για τον ιό Έμπολα από την Ε.Ε. ...


Μέτρα για τον ιό Έμπολα υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας.
Αν και μία επιδημία Έμπολα στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά...
απίθανη, δεδομένου του επιπέδου των υγειονομικών και ιατρικών κανονισμών στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να ενισχύσει την εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών και του ιατρικού προσωπικού, με αντικείμενο τον ταχύτερο εντοπισμό της εισόδου ασθενούντων προσώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Αναφορικά με την ετοιμότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει πιαθνά κρούσματα του ιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Europolitique που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ, η Πορτογαλία περιλαμβάνεται στις πλέον εξοπλισμένες χώρες, με 37 κλίνες, μονάδες καραντίνας και αεροπλάνα-ασθενοφόρα, μαζί με την Δανία (42 κλίνες), την Ιταλία και τη Γαλλία (21 και 20 κλίνες αντίστοιχα).
«Όταν τα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται, ο κίνδυνος ελέγχεται», είπε υπενθυμίζοντας ότι μέχρι την ισπανική «παραφωνία», στην Ευρώπη δεν είχαν εμφανισθεί παρά οκτώ κρούσματα του ιού Έμπολα, όλα σε υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό που επαναπατρίσθηκε από την Αφρική, ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρεντερίκ Βενσάν.
Έκτακτη σύσκεψη για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.
Η γενική γραμματέας δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων της δημόσιας υγείας (ΕΚΕΠΥ, ΕΚΑΒ και ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να συνεκτιμηθεί η κατάσταση και τα στοιχεία που αφορούν συνολικά την Ευρώπη αλλά και να δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές προς τους αρμοδίους από τους καθηγητές επιδημιολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: