25.10.14

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συναινούμε στη συνέχιση του εγκλήματος..

«Δεν μπορούν να ζητούν τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή οι ίδιοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστούν τα...
συμφέροντα της χώρας» απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στον πρωθυπουργό και στο κάλεσμα συναίνεσης που απηύθυνε από τις Βρυξέλλες.
«Η Σύνοδος Κορυφής ήταν άλλη μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, όσο κι αν ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να «διανθίσει» τη νέα μνημονιακή εποχή με αοριστολογίες που παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, αλλά τις ίδιες καταστροφικές δεσμεύσεις» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής.
Αφορμή η απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση για το αν απαιτείται από τον Αλ. Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση να δεσμευτεί σε ένα νέο σχέδιο, καθώς η κυβέρνηση συντάσσεται με τη γραμμή προληπτικής στήριξης των δανειστών. Στο ερώτημα ο πρωθυπουργός απάντησε  ότι «δεν είναι ώρα για αναφορές στο τι θέλει κάποιο άλλο κόμμα» αλλά υπογράμμισε πως «είναι πολύ σημαντικό και ασφαλές αν υπήρχε σε κάποιο βαθμό μια ελάχιστη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».  

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: