31.10.14

Κυβέρνηση "πρόθυμη για όλα"...

samaras-venizelosΗ συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προσφέρει γην και ύδωρ στους δανειστές προκειμένου να...
επιστρέψουν στην Αθήνα και να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση.
           
Έτοιμη να πει «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας είναι η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και να παραμείνει η χώρα σε… τροχιά εξόδου από το μνημόνιο.

Την ώρα που τα μηνύματα από Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον έλεγαν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Αθήνα αν η ελληνική πλευρά δεν αναλάβει πρωτοβουλίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έσπευσε να σβήσει τις «κόκκινες γραμμές» σε ασφαλιστικό, εργασιακό και συντάξεις, θέλοντας να δείξει πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στα συμφωνηθέντα και θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις προτάσεις των δανειστών.

Η κίνηση της κυβέρνησης είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, οι δανειστές ειδοποίησαν τον υπουργό Οικονομικών ότι -εκτός απροόπτου- θα επιστρέψουν στη χώρα μας την ερχόμενη Πέμπτη 6 Νοεμβρίου.

Νούμερο ένα «αγκάθι» στα μνημονιακά ορόσημα είναι το Ασφαλιστικό, με την τρόικα να κάνει λόγο για «στρεβλώσεις» που πρέπει να αρθούν σταδιακά, γιατί λειτουργούν ως κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: