9.10.14

Α. Ντινόπουλος: «Λαϊκή δεξιά», με εικόνισμα το Μνημόνιο ...





Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, επιτέθηκε στους δημάρχους που αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων και τόνισε πολλάκις ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα.
«Κανένας δήμιος ή περιφέρεια δεν είναι ...
ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε και επιτέθηκε στην Ρ. Δούρου για την άρνηση υλοποίησης των σχεδίων για τα εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. «Δεν θα παίξουμε με την υγεία των πολιτών» επισήμανε κινδυνολογώντας για τις συνέπειες που θα έχει η ακύρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών από τη νέα περιφερειακή Αρχή. Θριαμβολόγησε για το πρωτογενές πλεόνασμα και το «νοικοκύρεμα» αλλά και για την απογραφή και μείωσης φορέων της Τοπικής Αυτοδιοιίκησης.
Υπεραμύνθηκε του σχεδίου για την «αξιολόγηση» και επανέλαβε ότι δεν προβλέπονται άλλες απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται το άλλοθι των δήθεν απολύσεων, για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση» τόνισε ο Α.Ντινόπουλος.
Προανήγγειλε τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα και τη χρηματοδότηση των κομμάτων το οποίο θα περιλαμβάνει έλεγχο του πόθεν έσχες από επιτροπή όπου θα πλειοψηφούν μη πολιτικά πρόσωπα. Αναφερόμενος στην χθεσινή ομιλία του Γ. Δραγασάκη, έκανε λόγο για σκανδαλολογία και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τις προτάσεις του στο συγκεκριμένο νομοσχέδι και να μην υποκύψει στον «έμφυτο λαϊκισμό του».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: