13.10.14

ΕΛΒΟ: Την τεμαχίζουν και την πουλάνε όσο – όσο...

Στο φως της δημοσιότητας είδε το πρωί της Δευτέρας, 13 Οκτωβρίου, το "μυστικό" σχέδιο της κυβέρνησης για το ...
μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ένα σχέδιο για το οποίο, εδώ και μήνες, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κρατούσε… σιγή ασυρμάτου.

Σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έδωσε στη δημοσιότητα ο ειδικός εκκαθαριστής της επιχείρησης, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η ΕΛΒΟ τεμαχίζεται και θα πωληθεί σε όποιον ενδιαφερθεί για τα… κομμάτια της, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη...
για το μέλλον των 347 εργαζομένων της, εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνει το σενάριο που κυκλοφορούσαν κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και οι φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές, για τη μετατροπή του εργοστασίου σε συνεργείο επισκευών για τα οχήματα του ελληνικού στρατού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο ειδικός εκκαθαριστής βγάζει στο σφυρί: α) Το κεντρικό οικόπεδο της ΕΛΒΟ και τις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, β) Τα αποθέματα σε ανταλλακτικά που βρίσκονται στις αποθήκες των εγκαταστάσεων της Σίνδου, γ) Δύο οικόπεδα της ΕΛΒΟ στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και δ) Έντεκα φορτηγά οχήματα, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και με το τιμόνι στα… δεξιά, στρατιωτικού τύπου cargo που κατασκευάστηκαν το 2013 και προέρχονται από παραγγελία των κυπριακών ενόπλων δυνάμεων. Οι προσφορές για τα… κομμάτια της ΕΛΒΟ αναμένεται να κατατεθούν εντός 20 ημερών στο πλαίσιο διαδικασίας δημόσιου πλειστηριασμού.

Αν ο διαγωνισμός κηρυχτεί άγονος τότε υπάρχει η δυνατότητα να προκηρυχτεί νέος, αλλά μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο, και αυτό κάνει αρκετά πιθανό το σενάριο του λουκέτου και του να πεταχτούν, κυριολεκτικά, στο δρόμο όλοι οι εργαζόμενοι που μήνες τώρα τρώνε… παπά από την κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί, για να καταλάβουμε το… σχέδιο της κυβέρνησης, ότι στο δημόσιο πλειστηριασμό μπορεί να συμμετάσχει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο έχει τη… δυνατότητα να αγοράσει περιουσία η οποία του ανήκει! Αν δεν πρόκειται για κάποιο πολύ περίεργο κόλπο, τότε οι εξελίξεις της Δευτέρας επιβεβαιώνουν απόλυτα τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να έχει καταλήξει, εδώ και μήνες, σε συμφωνία με την τρόικα για να μπει λουκέτο στην ΕΛΒΟ...
alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: