10.10.14

Μετά τον Ν. Κακλαμάνη ποιος; ...


Τα βλέμματα, εκτός από τους δύο «μονομάχους» Σαμαρά – Τσίπρα, θα είναι στραμμένα στους ανεξάρτητους βουλευτές στο ποια στάση θα κρατήσουν κατά την ...
σημερινή ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η επιστροφή του Ν. Κακλαμάνη αύξησε την κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης στους 155, ωστόσο τους δύο κυβερνητικούς εταίρους θα τους βόλευε – εκτός από το «Ναι» - το παρών ή η αποχή, από τους ανεξάρτητους βουλευτές ή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θα αφήνουν «ανοιχτή την πόρτα» για την προεδρική εκλογή.

Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 24 δηλαδή είναι η 4η κοινοβουλευτική δύναμη (14 εξ αυτών έχουν συγκροτήσει τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές).

Ωστόσο φαίνεται πως τον δρόμο του Ν. Κακλαμάνη θα ακολουθήσει ο Χρ. Αηδόνης ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θα πράξει. Ο ίδιος τονίζει πως είναι ανεξάρτητος βουλευτής και κανείς δεν δικαιούται αυτή την ώρα να τον προσμετρήσει σε οποιοδήποτε μπλοκ.

Ο Γ. Κασαπίδης που εξελέγη με την Ν.Δ. αλλά ανήκει πλέον στους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές» τόνισε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει και ο Β. Πολύδωρας.

Ο Γ. Νταβρής που ανήκε στους ΑΝΕΛ και στην συνέχεια αποχώρησε άφησε να εννοηθεί πως θα ψηφίσει παρών ή θα απέχει. «Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι και όπως είπε και ο Α. Παπανδρέου θα είμαι ωσεί παρών».

«Παρών» θα δηλώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός. «Θα καταψήφιζα αυτή την κυβέρνηση, εάν υπήρχε εναλλακτική λύση, που θα διασφάλιζε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Ο Β. Καπερνάρος που και αυτός αποχώρησε από τους ΑΝ.ΕΛ ήταν πιο ξεκάθαρος. «Δεν την δίνω την ψήφο μου γιατί δεν την αξίζετε», είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στάση θα κρατήσουν τόσο ο Κ. Γιοβαννόπουλος, όσο και η Μίκα Ιατρίδη.

Αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση θα δώσει και ο Γ. Κουράκος ωστόσο για το τι θα πράξει στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας το αφήνει ανοικτό. «Θα δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κάνει η κυβέρνηση την αλλαγή πολιτικής και θα δούμε το πρόσωπο». Ωστόσο τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Την ίδια στάση θα κρατήσουν οι Π. Τατσόπουλος και Β. Οικονόμου. Μάλιστα, ο ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ, συντάχθηκε με την πρόταση του Σπ. Λυκούδη για την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: