25.10.14

Καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες...

 
Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός...
 Άστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και...
θυελλώδεις ανέμους.
Όπως ανέφερε στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναμένονται κυρίως στα βόρεια ισχυρές βροχές και καταιγίδες, όμως μετά το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα, ισχυρές βροχές καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης, στην ανατ. Θεσσαλία, την Εύβοια καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν μέσα στην ημέρα.

Σημαντική θα είναι η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο οι οποίοι στο κεντρικά και βόρεια τμήματα του θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια της χώρας δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς, ενώ στα βουνά της βόρειας Ελλάδας αναμένεται να υπάρξουν χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με βροχές τοπικά στα ανατολικά και τα νότια της χώρας. αύριο ο υδράργυρος αναμένεται να διατηρηθεί χαμηλά, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βορειάδες στο Αιγαίο, κατά τόπους και θυελλώδεις. 


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: