17.10.14

Υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ...

venizelos

 
Το στίγμα της Δημοκρατικής Παράταξης επιχείρησε να δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγες ώρες πριν από την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΕΟΕΣ σήμερα το μεσημέρι στο Caravel.
Αντί όμως να παραμείνει ενωτικός μέχρι τέλους, επιτέθηκε...
ανοιχτά στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, πυροδοτώντας νέα ένταση στο ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε την ανάγκη για συνεργασία των δυνάμεων που στηρίζουν το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, με αμοιβαίο σεβασμό, ισότιμα και χωρίς προκαταλήψεις, στη βάση της συνεργασίας του Μαΐου με την Ελιά.
Επιχειρώντας να περιγράψει τη Δημοκρατική Παράταξη, έκανε λόγο για μία «παράταξη της ψυχραιμίας, της ηρεμίας, του ορθολογισμού», αλλά και «του εκσυγχρονισμού, των μεγάλων τομών, των διαρθρωτικών αλλαγών», ρίχνοντας το βάρος στην αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας και των δομών του κράτους.
Αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που προκύπτουν από την εμφάνιση ενός «πρόωρου, πρώιμου και μεσαίου δικομματισμού», όπως είπε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εγχείρημα που παίρνει σταδιακά σάρκα και οστά.
Επίθεση στο εσωτερικό
Από την παρέμβασή του όμως, δεν έλειψαν τα εσωκομματικά βέλη. Παραδεχόμενος ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα, έκανε λόγο για «προσωπικές φιλόδοξες στρατηγικές» στελεχών, αν και επιχείρησε να τις υποβαθμίσει, αναδεικνύοντας ως μείζον θέμα το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα συνέλθει από το «σοκ» που προκάλεσε η αντιμετώπιση της αλήθειας της κρίσης το 2009-2010. «Είναι πραγματικά σοκαριστικό να αναγκάζεσαι να ακυρώσεις ή να αναστείλεις παροχές που έχεις κάνει ιστορικά εσύ (…) Να ανακόπτεις τη βεβαιότητα της χώρας επί δεκαετίες ολόκληρες ότι πάντα όλα θα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο», είπε.
Παρά την αισιοδοξία του όμως ότι και αυτό θα ξεπεραστεί, δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να στείλει σαφή μηνύματα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. «Δεν είναι δυνατόν να ζητούν τα ρέστα για πολιτικές επιλογές μεγάλης σημασίας, για ιστορικούς αναπροσανατολισμούς της παράταξης και της χώρας, αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, ή που στήριξαν τις αποφάσεις. Ή που δεν είχαν το θάρρος να διατυπώσουν το κριτικό τους λόγο όταν ελήφθησαν οι αποφάσεις αυτές», είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε μία άλλη συζήτηση, με άλλο ακροατήριο, δεδομένου ότι «τα γεγονότα είναι πάρα πολύ νωπά για να μπορεί κανείς να τα αλλοιώσει, ή να τα διαστρέψει»…
Οι υπαινιγμοί αυτοί του κ.Βενιζέλου θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις, προκαλώντας ίσως νέο κύκλο εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, την ώρα που παλεύει για την πολιτική του επιβίωση…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: