27.10.14

Μακεδονία: πτωχεύει… τους εργαζόμενους...

 

...μετά από κρατική χρηματοδότηση ... 
Στους κάθε λογής εκδότες και καναλάρχες ανά τη χώρα, η μνημονιακή κυβέρνηση έχει παράσχει όλο το νομικό οπλοστάσιο να κάνουν ότι θέλουν... Εξ ου και η υστερικότητα στη ...
μνημονιακή προπαγάνδα αυτών των κυρίαρχων ΜΜΕ. Εκμεταλλεύονται κάθε δυνατότητα που τους παρέχεται (και δικαστικά) για να περιορίσουν το εργασιακό κόστος σε… προ Σικάγου επίπεδα. Εσχάτως η συγκυβέρνηση προώθησε τη δυνατότητα συγχωνεύσεων στο χώρο του Τύπου, κάτι για το οποίο απεργήσαμε… άπαξ.
Οι πρώτοι που έσπευσαν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα είναι οι εκδότες-ιδιοκτήτες των εκδοτικών συγκροτημάτων της Θεσσαλονίκης: της Μακεδονίας και του Αγγελιοφόρου. Ήρθαν εις σάρκαν μίας εκτυπωτικής μονάδας, για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό όπως κυνικά ομολογούν η Σουλοπούλου και ο Μπακατσέλος... Φυσικά και οι περισσότεροι βλέπουν την απαρχή μιάς ευρύτερης προσπάθειας εγκαθίδρυσης μονοπωλιακού καθεστώτος στον Τύπο της Θεσσαλονίκης προς δόξαν των μνημονιακών πολιτικών. Και προς αυτόν τον σκοπό θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, φυσικά σε βάρος των εναπομεινάντων εργαζομένων στα δυο εκδοτικά συγκροτήματα. Τι κάνουν τώρα;
Στον Αγγελιοφόρο απεργούσαν το 48ωρο Πέμπτης και Παρασκευής, με την επιχείρηση να είναι απούσα από τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, προς τους οποίους οφείλει πάνω από 4 μηνιάτικα, ενώ έχει θέσει σε εκ περιτροπής καθεστώς 7 εργαζόμενους που δεν είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση. Μάλιστα, τελείως κυνικά ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας (των Μπακατσέλου, Ψυχάρη, Μπόμπολα) είπε σε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΜΘ ότι σε 15 μέρες θα τους γνωστοποιήσει το σχέδιο της επιχείρησης, στο οποίο περιλαμβάνονται μειώσεις στους μισθούς, εθελούσιες, απολύσεις!
Στη Μακεδονία, ιδιοκτήτης (Ι. Ρήγας) και εκδότρια (Β. Σουλοπούλου) εδώ και μια 5ετία έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα αφαίμαξης από τους εργαζόμενους όσων περισσότερων μπορούν.
- διαβάστε τη συνέχεια στον Ασύνταχτο Τύπο 


zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: