13.10.14

Τσάμπα την έχασε την θέση ο Αδωνις...

«Μαθητής του ίδιου δασκάλου ήταν και ο αντικαταστάτης του»...

Εντύπωση όλων είναι ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να ορίσει ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης τον Αναστάσιο Νεράντζη στη θέση του Αδώνιδος Γεωργιάδη οφείλεται στην...
εκτίμησή του ότι το δίδυμο Βορίδη-Γεωργιάδη θα κακοφαινόταν και θα εξέθετε την κυβέρνηση στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι έχει διολισθήσει προς την Ακροδεξιά. Αν είναι έτσι, λάθος πρόσωπο διάλεξε ο κ. Σαμαράς. Γιατί ο κ. Νεράντζης έχει δώσει πολύ πρόσφατα στη Βουλή δείγματα του δικού του ακροδεξιού οίστρου. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις ομοφοβικές κορόνες του κατά τη συζήτηση για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο.

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Ο κ. Νεράντζης έχει παρελθόν στον χώρο. Ηταν από τους ελάχιστους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δέχτηκε πρόσκληση να μετάσχει στην προπαγανδιστική εκπομπή του Κωνσταντίνου Πλεύρη στο Telecity του Γιώργου Καρατζαφέρη κατά τη δεκαετία του 1990. Και σ’ αυτές τις εκπομπές άκουγε αδιαμαρτύρητα και σαν απλός μαθητευόμενος τις συνωμοτικές θεωρίες του Πλεύρη για την «αφελλήνιση» της χώρας, για τη σκόπιμη κατάργηση των αρχαίων ελληνικών, την έλλειψη αρκετών ανδριάντων, αλλά ακόμα και για την «απάτη» του Ημερολογίου της Αννας Φρανκ. Ο Πλεύρης, ενθαρρυμένος από τη συμφωνία αυτή, θα φτάσει να εξυβρίσει δημόσια τη συγγραφέα Φρανσουάζ Ξενάκη και την εκδότρια Χατζηνικολή ότι πάσχουν από σύνδρομο «ντελίριουμ πουτάνιμπους». Ο κ. Νεράντζης κουνούσε το κεφάλι του και συναινούσε: «Τα λέτε τόσο ωραία που αμφιβάλλω ότι είστε βουλευτής», θα του πει κάποια στιγμή με τη δηλητηριώδη ειρωνεία του ο πατέρας του ελληνικού νεοναζισμού.

Τσάμπα την έχασε λοιπόν τη θέση του ο Αδωνις. Μαθητής του ίδιου δασκάλου ήταν και ο αντικαταστάτης του...

Δ.Ψ. - efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: