8.10.14

Οι πρώτες δηλώσεις της Ισπανίδας που φέρεται να προσβλήθηκε από Έμπολα...

asthenoforo-madriti


Η εφημερίδα «El Mundo» δημοσιεύει σήμερα (Τετάρτη) συνέντευξη της 40χρονης νοσοκόμας που φέρεται να προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό, καθώς και του συζύγου της.
Η ίδια αισθάνθηκε ...
τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα στις 30 Σεπτεμβρίου και εισήχθη στο νοσοκομείο τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Ωστόσο, στο διάστημα αυτό βρισκόταν σε άδεια και, σύμφωνα με δηλώσεις του συζύγου της, τον περισσότερο χρόνο έμεινε στο σπίτι της.

 αναμονής Επειγόντων Περισταστικών του Νοσοκομείου Αλκορκόν, στο οποίο απευθύνθηκε αρχικά, πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο «Κάρλος ΙΙΙ», όπου νοσηλεύονται τα περιστατικά του ιού Εμπολα.

Παρά την επιθυμία της να παραμείνει ανώνυμη, το όνομα της νοσοκόμας (Τερέσα) δημοσιεύεται σήμερα από όλα τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στην «El Mundo» παρατίθεται και τηλεφωνική συνομιλία με τη νοσηλευόμενη. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον τρόπο προσβολής της από τον ιό, εκείνη απαντά: «Δεν ξέρω. Δεν έχω καμία ιδέα».
Η νοσοκόμα συμμετείχε στην ομάδα που περιέθαλψε δύο Ισπανούς ιεραπόστολους που είχαν προσβληθεί από Έμπολα και επαναπατρίστηκαν από τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε στις 12 Αυγούστου και τις 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, και στη συνέχεια πέθαναν.
Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας απάντησε ότι τήρησε το πρωτόκολλο νοσηλείας των μολυσματικών ασθενών και ότι δεν έκανε κάτι ικανό να της προκαλέσει ανησυχία ως προς την πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον ιό.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: